Home / Administratie / 27 ianuarie, zi în memoria victimelor Holocaustului

27 ianuarie, zi în memoria victimelor Holocaustului

Distribuie

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au anunțat prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că în fiecare an, la data de 27 ianuarie, se omagiază memoria victimelor Holocaustului, iar data de 27 ianuarie, a fost stabilită întrucât marchează eliberarea lagărului de la Auschwitz – Birkenau.

,,În această zi se cuvine să comemorăm toate victimele Holocaustului, din lagăre de muncă și de exterminare, victime ale pogromurilor și ale deportărilor, ale legislației antievreiești, victime de origine evreiască și nu numai. Cele din Târgu Mureș, inclusiv copiii de la fosta școală evreiască, se înscriu în lunga listă a victimelor. Supravieţuitorii sunt din ce în ce mai puţini şi ţine doar de noi să ne amintim de tragedia trecutului, pentru ca să ne asigurăm că nu se va mai repeta niciodată. Dumnezeu să îi odihnească pe cei pieriţi şi fie ca memoria victimelor Holocaustului să rămână vie în conştiinţa noastră a tuturor”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Andreea ȚIȚIU

 

De asemenea, verificati

Investiție de 6,5 milioane de lei pentru modernizare de străzi în Solovăstru

Distribuie Primăria Comunei Solovăstru a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație estimată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.