Home / Sanatate / Cum funcționează ARN-ul mesager?

Cum funcționează ARN-ul mesager?

Reprezentanții Ministerului Sănătății au lansat un material de informare prin care aduc la cunoștința celor interesați că ARN-ul mesager reprezintă un set de instrucțiuni pe care o celulă le folosește pentru a sintetiza proteine, iar după folosire, acesta se descompune complet fără a afecta celulele noastre.

ADN-ul unei celule conține informația genetică a acesteia, iar pentru a o folosi, aceasta trebuie ,,tradusă” în proteine, primul pas în acest sens fiind efectuat prin intermediul ARN-ului mesager.

ARN-ul ia o secvență de informație genetică și o transformă în proteine în interiorul celulei, iar mai apoi duce informația la fabrica de proteine a celulei, și anume ribozomii. Prin intermediul acestora, informația genetică este transformată într-o proteină, ARN-ul mesager funcționând ca un manual tehnic pentru ribozomi.

,,După ce informația ARN-ului mesager a fost tradusă, acesta va fi descompus în părțile sale componente, pe care corpul nostru le reciclează pentru a sintetiza ARN nou. Astfel, informația genetică purtată de ARN-ul mesager dispare din celulă, în urma sa rămânând doar proteina nou creată (2)”, se menționează în material.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Detalii privind cazurile de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2

Reprezentanții Instituției Prefectului, județul Mureș, au informat joi, 25 februarie, prin intermediul unui buletin de …