Home / Cultură / De ziua lui Florin Piersic, un scriitor mureșean i-a dedicat o carte!

De ziua lui Florin Piersic, un scriitor mureșean i-a dedicat o carte!

Potrivit Agenției Naționale de Presă Agerpres, scriitorul Nicolae Băciuț, i-a dedicat actorului Florin Piersic volumul ,,Vă pup, ciocoflenderilor”, pe care i l-a făcut cadou miercuri, 27 ianuarie, la împlinirea vârstei de 85 de ani.

,,Acest volum e reacţia firească pe care putea să o aibă un admirator al lui Florin Piersic, atunci când are posibilitate să realizeze o astfel de carte. Îl cunosc pe Florin Piersic din 1971, apoi întâlnirile noastre s-au înmulţit, au fost perioade în care ne-am văzut de mai multe ori într-un an, în diverse împrejurări literar-artistice, iar spre sfârşitul anului 2020, Florin Piersic, într-o emisiune TV, a avut gentileţea de a mă evoca şi de a recita unul din poemele mele care i-au plăcut foarte mult la o întâlnire pe care a avut-o la Blaj. Am căutat în spaţiul internautic să vedem dacă biografia lui Florin Piersic este ilustrată într-o măsură în care merită cu prisosinţă un actor de talia lui. Şi negăsind nimic, poate că vor fi, nu ştiu, am decis că de undeva, cineva trebuie să înceapă. Şi am considerat că aş putea să mă înham la o astfel de frumoasă zăbavă şi să pun laolaltă lucruri legate de biografia lui Florin Piersic în tangenţă cu biografia mea şi apoi să adun şi impresii ale unor oameni care la rândul lor reprezintă ceva în biografia lor. Şi, fireşte, l-am ales pe Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care şi deschide această carte”, a declarat, pentru www.agerpres.ro, Nicoale Băciuț.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autoturism răsturnat pe E60, în Mureș!

Pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Sighișoara au fost solicitați să intervină luni dimneața, …