Se pot vaccina anti COVID-19 femeile însărcinate sau care alăptează? Răspunsul specialiștilor Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Se pot vaccina anti COVID-19 femeile însărcinate sau care alăptează? Răspunsul specialiștilor

Femeile însărcinate, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate, se pot imuniza cu vaccinurile Pfizer BioNTech și Moderna, însă înainte de a lua această decizie este recomandat să consulte un medic specialist, au anunțat marți, 26 ianuarie, reprezentanții Ministerului Sănătății, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

,,Datorită mecanismului de acțiune al vaccinurilor ce utilizează ARN-ul mesager, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) consideră că este puțin probabil ca vaccinarea să prezinte un risc specific pentru femeile gravide”, se menționează în cadrul postării.

Totodată, este important de menționat faptul că cele două companii care au dezvoltat vaccinurile nu au realizat studii specifice pentru a observa efectele vaccinării la femeile însărcinate și la cele care alăptează și tocmai din acest motiv, este recomandat ca înainte de a lua o decizie, să se consulte cu un medic specialist.

De asemenea, conform sursei citate ,,în cazul femeilor de vârstă fertilă ce plănuiesc să rămână însărcinate, comunitatea științifică medicală nu se așteaptă ca vaccinurile bazate pe tehnologia ARNm să conducă la infertilitate”.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE