Comuna Gănești, între puținele din România în care toate străzile sunt asfaltate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 566 Vizualizări

Comuna Gănești, între puținele din România în care toate străzile sunt asfaltate

Primăria comunei Găneşti din judeţul Mureş, care cuprinde satele Găneşti, Seuca şi Păucişoara, a asfaltat toate străzile în cadrul unor programe cu finanţare europeană şi naţională, derulate începând din anul 2016 până în 2020, şi astfel se numără printre puţinele localităţi rurale din ţară care oferă acest confort cetăţenilor.
Primarul comunei Găneşti, Balog Elemer, care a câştigat în luna septembrie cel de-al treilea mandat cu peste 90% din voturi, a arătat că investiţiile totale finalizate în comună, în perioada 2016-2020 se ridică la peste 19,8 milioane de lei, iar în urma proiectelor aflate în implementare sau în faza de studii, valoarea totală va fi de peste 40 de milioane de lei.
”Avem 3.611 locuitori, media de vârstă 48-52 de ani. Nu stăm nici binişor, dar nici rău şi, pentru mine, de când sunt primarul comunei, a fost important să ridic nivelul de trai în mediul rural, să ţin copiii în comună să nu plece în altă parte. În ultimii ani am reuşit, cred că este foarte benefic, să ai apă potabilă în toată comuna, canalizare în două din cele trei sate aparţinătoare, urmează şi Păucişoara, unde este deja introdusă apa potabilă. Suntem printre puţinele comune din ţară în care comunitatea poate circula pe fiecare stradă asfaltată (…) Valoarea totală a investiţiilor în perioada 2016-2020, mă refer la investiţii totale finalizate, este de 19,8 milioane de lei. La acestea se va mai adaugă proiectul de modernizare a şcolii, pentru care contractul de finanţare a fost deja semnat, în valoare de 7,1 milioane lei, şi cel precum şi modernizarea căminelor culturale din Seuca şi Găneşti, în valoare de 2,3 milioane lei plus, proiectele care urmează”, a declarat, pentru Agerpres, Balog Elemer.

Primarul din Găneşti a arătat că administraţia publică locală are un plan ambiţios de menţinere a tinerilor şi a copiilor în comună şi că a pregătit o serie de proiecte de construire a unei baze sportive, de dotare a elevilor şi profesorilor cu laptopuri şi tablete, precum şi de modernizare şi extindere a şcolii.
”Este foarte important ca un primar să facă cu plăcere ceea ce face, în fiecare zi. Preocuparea noastră este pentru a menţine tânara generaţie acasă. Am inaugurat astfel o grădiniţă cu program prelungit, la standarde europene, cu program de la ora 7.00 la 17.00. Până vin părinţii de la muncă, copiii sunt în siguranţă. Până nu am avut această grădiniţă nouă aveam 35-40 de copii, acum avem peste 60 de copii şi deja am discutat cu directorul să construim încă o sală, fiindcă avem tot mai mulţi copii. Deja vin copii şi din satele vecine, fiindcă asigurăm absolut toate condiţiile. Pentru modernizarea şcolii am semnat deja contractual de finanţare de 7,1 milioane de lei pe fonduri europene, chiar înainte de Crăciun. Undeva în mai-iunie vom începe lucrările şi vom avea încă săli de 17 clasă, cu laboratoare de limbi străine, informatică, biologie, chimie şi fizică. Elevii vor beneficia şi de un alt proiect, dotarea cu tablete (240 de bucăţi). Fiecare copil va primi, sper, până la sfârşitul lui februarie. Fiecare profesor şi învăţător va avea câte un laptop. Cu siguranţă nu vom ieşi din pandemie de pe o zi pe alta, dar aşa vom ştie că vor putea ţine legătura cu copiii online. prin tablete şi laptopuri şi sperăm ca cei mici să aibă posibilitatea să înveţe”, a susţinut Balog.
Între planurile Primăriei Găneşti se mai regăsească două proiecte, aflate în faza de studiu de fezabilitate, pentru construirea sediului nou al administraţiei şi construirea unui drum comunal pe ruta Păucişoara-Ogra, pentru a face legătura cu E 60.

”Pe acest drum comunal cei de pe Târnava Mică vor putea ajunge mai repede la aeroport, autostradă, precum şi în direcţia Cluj-Napoca sau Târgu Mureş. Mai avem un proiect acceptat de CNI pentru construirea unui bazin de înot la Găneşti, care va face parte dintr-un centru sportiv, unde dorim să construim două terenuri, unul de minifotbal şi unul de tenis de câmp”, a precizat Balog Elemer.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE