FOTO. Dezmăț pe bani publici. ”Tănase”, ”Előd”, ”Napoleon” și alte nume de cod, mese de lux gratis la restaurantele Primăriei Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 2 comentarii
  • 7243 Vizualizări

FOTO. Dezmăț pe bani publici. ”Tănase”, ”Előd”, ”Napoleon” și alte nume de cod, mese de lux gratis la restaurantele Primăriei Târgu Mureș!

Administratorul SC Administrație și Turism SRL, societate înființată în anul 2016 care are doi asociați persoane juridice, Consiliul Local Municipal Târgu Mureș (99%) și SC Administrator Imobile și Piețe SRL Târgu Mureș (1%), a prezentat joi, 28 ianuarie, un raport contabil cu ocazia ședinței Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în preambulul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Târgu Mureș.

Datorii de peste 5 milioane de lei

Numit în funcția de administrator începând cu data de 1 ianuarie 2021, pentru a investiga situația actuală a SC Administrație și Turism SRL, dar și ce s-a întâmplat acolo în ultimii ani, Mark Christian Hermann a furnizat detalii picante din ”bucătăria internă” a societății care administrează Hotel Tineret, Căsuța din Pădure de la Platoul Cornești, Restaurantul Cetate din Cenatea Medievală, Pub 66 din Cetatea Medievală, Academia de Sport din Complexul de Agrement și Sport ”Weekend” și nu în ultimul rând Casa de Oaspeți a Primăriei din Complexul de Agrement și Sport ”Weekend”.

În prezent, firma are datorii care depășesc suma de 5 milioane de lei, iar cel mai probabil luni, 1 februarie, aleșii locali din Târgu Mureș se vor întâlni la o nouă ședință a Adunării Generale a Acționarilor pentru a decide intrarea în insolvență sau în faliment a societății.

La un moment dat, Mark Christian Hermann a povestit că a găsit la unul din angajați un caiet care conținea o evidență paralelă, respectiv meniurile consumate gratis de diverse persoane.

De la șalău și mușchi de vită, la somon, icre și alte delicatese

”Ceea ce nu s-a văzut în transmisiunea live, dar am prezentat în cadrul ședinței sunt aceste poze. Provin dintr-un caiet găsit în timpul inventarierii, în care un angajat al restaurantului ”SRL-ului primăriei” cum îi spunea lumea, a notat tot ce au mâncat gratis protagoniștii și nu au achitat consumația, de teamă să nu fie trași la răspundere pentru lipsa din stocuri. Intra pe stoc șalău, mușchi de vită și alte bunătățuri, și se vede din caiet, unde ieșea. Ei practic au demonstrat, cât de firesc era pentru ei, să le dea de pomană oțet și mălai unor amărâți cărora vrei să le cumperi votul. Căci acești oameni, nu pun întrebări și nu au pretenții”, a precizat, după ședință, pe pagina sa de Facebook, administratorul SC Administrație și Turism SRL.

Totodată, Mark Christian Hermann a publicat câteva pagini din caietul respectiv care conțin nume de cod cum ar fi ”Tănase” (aproape omniprezent), ” Előd” și ”Napoleon”, dar și o sindrofie de partid.

”Marii lideri, boierii urbei mâncau somon, mușchi de vită, icre, ciorbă de burtă, papanași, clătite cu Nutella și multe alte delicatese. Gratis totul, fără să-și fi achitat notele de plată. Țineau sindrofii la partid cu mâncare pe care ei nu o plăteau, consumând platouri de lux, cum reiese și din poze. Cum naiba nu a verificat nici consiliul local de la acea vreme, nici din executiv, nici de la DAS nimeni cantitatea și calitatea produselor? Să iei de la gura unor necăjiți din banul public, dându-le oțet și mălai, iar ”Tănase” (zis încă Generalu’ sau Napoleon) plus echipa”, precum și ”Primaru”, Ovi, Mihaela, Előd, ALDE, Iustina, Gimi și mulți alții să bage din banii publici la burdihane ciorbă de burtă, mușchi de vită, șalău, icre…repet, din bani publici. Dacă ne gândim bine, ei erau de fapt cei mai mari ”asistați sociali”, la cum s-au înfruptat gratuit”, a mai scris Mark Christian Hermann.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE