Home / Sanatate / Precizări despre campania de vaccinare din Mureș

Precizări despre campania de vaccinare din Mureș

Distribuie

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au anunțat că începând cu data de 1 februarie la nivelul centrelor de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna, pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.

De asemenea, începând de joi, 28 ianuarie, se va pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în a doua etapă de vaccinare din categoria domenii esențiale. Conform sursei menționate ,,o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie – 28 zile. Sunt 35.304 de persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile”.

Reprogramarea persoanelor din categoria domenii esențiale se va realiza prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial.

Toate persoanele reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și prin e-mail cu privire la noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului.

,,Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată. Vă asigurăm că CNCAV și toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin”, au mai transmis reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Showroom nou de materiale de construcții, la Târgu Mureș

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.