Proiect pentru creșterea eficienței energetice la Azomureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 541 Vizualizări

Proiect pentru creșterea eficienței energetice la Azomureș

Biroul de presă al companiei Azomureș a anunțat joi, 28 ianuarie, prin intermediul unui comunicat, faptul că în perioada 12 ianuarie – 15 decembrie 2021 Azomureș va derula proiectul ,,Creșterea eficienței energetice a motoarelor în cadrul planului Azomureș de eficiență energetică și schimbări climatice”.

Proiectul este susținut printr-un grant din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA Grant Norway 2014 – 2021, în cadrul programului Innovation Norway, valoarea grantului fiind de 601.000 de euro.

Ca obiectiv principal, proiectul dorește reducerea consumului de energie la o serie de motoare electrice de pe platforma de producție a îngrășămintele – NPK, Azotat de amoniu 2, Azotat de amoniu 3 și Amoniac 3. Reducerea de energie electrică va fi de aproape 7.000 de MW/an, amprenta de carbon reducându-se semnificativ.

,,Este un proiect în premieră pentru Azomureș, prin atragerea unor fonduri externe. Completează eforturile noastre de a reduce gazele cu efect de seră (GES) pentru a atinge obiectele Uniunii Europene de reducere cu 55% a GES până în 2030. Azomureș a redus deja GES cu 50% și este pe cale să atingă obiectivul de 55% în următorii ani. E o investiție importantă pentru Târgu Mureș, iar licitația de execuție este deschisă tuturor firmelor interesate, cu respectarea condițiilor din documentație”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE