Home / Business / Proiect pentru creșterea eficienței energetice la Azomureș

Proiect pentru creșterea eficienței energetice la Azomureș

Biroul de presă al companiei Azomureș a anunțat joi, 28 ianuarie, prin intermediul unui comunicat, faptul că în perioada 12 ianuarie – 15 decembrie 2021 Azomureș va derula proiectul ,,Creșterea eficienței energetice a motoarelor în cadrul planului Azomureș de eficiență energetică și schimbări climatice”.

Proiectul este susținut printr-un grant din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA Grant Norway 2014 – 2021, în cadrul programului Innovation Norway, valoarea grantului fiind de 601.000 de euro.

Ca obiectiv principal, proiectul dorește reducerea consumului de energie la o serie de motoare electrice de pe platforma de producție a îngrășămintele – NPK, Azotat de amoniu 2, Azotat de amoniu 3 și Amoniac 3. Reducerea de energie electrică va fi de aproape 7.000 de MW/an, amprenta de carbon reducându-se semnificativ.

,,Este un proiect în premieră pentru Azomureș, prin atragerea unor fonduri externe. Completează eforturile noastre de a reduce gazele cu efect de seră (GES) pentru a atinge obiectele Uniunii Europene de reducere cu 55% a GES până în 2030. Azomureș a redus deja GES cu 50% și este pe cale să atingă obiectivul de 55% în următorii ani. E o investiție importantă pentru Târgu Mureș, iar licitația de execuție este deschisă tuturor firmelor interesate, cu respectarea condițiilor din documentație”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Incertitudine privind finanțarea investițiilor pentru sistemul sanitar din Mureș

Mai multe obiective de investiții majore, la cele mai importante unități sanitare din județul Mureș, …