VIDEO: Noii paramedici din Mureș au depus jurământul militar Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

VIDEO: Noii paramedici din Mureș au depus jurământul militar

Personalul cu pregătire paramedicală, din cadrul echipajelor SMURD, preluat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea” al județului Mureș, a depus joi, 28 ianuarie, jurământul militar, în cadrul unei festivități desfășurate în incinta ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Echipaje SMURD în opt localități

În județul Mureș au fost preluate de către ISU echipajele SMURD din opt localități, respectiv Deda, Ibănești, Acățari, Sovata, Miercurea Nirajului, Iernut, Luduș și Râciu. După șase săptămâni intense de instrucție de front și inițiere în carieră, paramedicii au avut parte de un moment unic în viață, acela al depunerii Jurământului.

Festivitatea a debutat cu discursul inspectorului șef al ISU ,,Horea” al județului Mureș, colonel Călin Handrea, raportat la însemnătatea Jurământului militar.

,,Rostirea jurământului miliar în fața lui Dumnezeu și a Drapelului României reprezintă un jurământ sfânt, pe care dumneavoastră, militarii îl faceți cu țara. Astăzi preluați tradițiile glorioase ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Să fiți mândri de uniforma pe care o purtați, pentru că ea reprezintă onoarea României și de asemenea, să fiți ostași drepți ai Armatei Române. Jurământul de credință față de patrie reprezintă asumarea conștientă a obligațiilor ce decurg din calitatea pe care ați dobândit-o, dar și din calitatea de cetățean al României. Odată cu rostirea acestuia veți adera la valorile și tradițiile pompierilor militari români, instituție cu rol deosebit de important în asigurarea liniștii cetățenilor acestui județ și nu numai”, a precizat col. Călin Handrea.

În cadrul festivității, părintele Călin Moldovan a oficiat serviciul religios, atât înainte de depunerea jurământului, cât și după respectivul moment solemn.

Felicitări din partea prefectului

Prezența prefectului județului Mureș, Cristina Mara Togănel, a fost nelipsită și marcată de un discurs considerabil.

,,Este, într-adevăr, ziua de azi extrem de onorantă pentru fiecare dintre dumneavoastră. Iată că astăzi ați depus jurământ de credință patriei noastre și implicit căpătați noi răspunderi și responsabilități în fața mureșenilor”, a menționat Cristina Mara Togănel.

Evenimentul nu a luat sfârșit înainte de intonarea Imnului Național al României, ,,Deșteaptă-te române”, un moment emoționant în care, în ciuda măștilor nelipsite de pe fața celor prezenți, s-au întrezărit gurile care rosteau versurile cu emoție și credință.

,,Suntem onorați de faptul că ne putem duce misiunea de salvator mai departe cu ajutorul acestor generații tinere, dar cu experiență în intervenția rapidă la salvarea de vieți. Misiunea noastră este unitară, aceea de a fii în slujba cetățeanului la nevoie. Dragi camarazi, bine ați venit, vă felicităm și vă dorim mult succes în cariera militară și în misiunile de salvatori”, au transmis reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE