Home / Administratie / Activitățile și rezultatele jandarmilor mureșeni în anul 2020

Activitățile și rezultatele jandarmilor mureșeni în anul 2020

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș ,,Colonel Sabin Motora”, a informat joi, 28 ianuarie, prin intermediul unui buletin informativ, faptul că în cursul zilei de miercuri, 27 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș a prezentat activitatea unității în anul 2020, în prezența instituțiilor coordonatoare și a reprezentanților structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 5.300 de misiuni de menținere a ordinii publice

În anul 2020, o pondere importantă ale misiunilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș au fost reprezentate de misiunile desfășurate pentru asigurarea ordinii publice la manifestările de protest desfășurate pe spațiul public, la vizite oficiale, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, fiind desfășurate un număr de 878 de activități.

De asemenea, au fost executate 5.367 de misiuni de menținere a ordinii publice, prin participarea la efortul conjugat în sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș la menținerea ordinii și siguranței publice.

Totodată, 1.496 de jandarmi au executat un număr de 509 de misiuni în colaborare/cooperare cu alte structuri.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a executat 284 de misiuni, cu un efectiv de 794 de jandarmi.

,,La nivelul Inspectoratului s-au organizat şi desfăşurat un număr de 55  acţiuni preventive, cu precădere în primul trimestru al anului, activitățile desfășurându-se în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi cu ocazia manifestărilor şi jocurilor sportive, acestea vizând aspecte referitoare la violenţa în familie, violenţa juvenilă, prevenirea criminalităţii stradale, alte probleme de conduită civică”, se menționează în buletinul informativ.

În anul 2020, la nivelul unității au fost constatate 94 de infracțiuni, fiind identificați 99 de autori, iar pe timpul misiunilor desfășurate în anul precedent, au fost aplicate în total 1.336 de sancțiuni contravenționale, dintre care 371 pentru încălcarea regimului stării de urgență și 338 pentru încălcarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Surprize și noutăți educative la Zoo Târgu Mureș!

Se apropie îndată perioada mai caldă și în care ni se va trezi cheful de …