Home / Invatamant / Rețeaua școlară a orașului Luduș, aprobată

Rețeaua școlară a orașului Luduș, aprobată

În articolul 61 din Legea nr. 1/2011, a Educației Naționale, precum și în Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat este prevăzută cuprinderea efectivelor de preșcolari și elevi în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022.

Conform prevederilor articolului 129 și 196 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, Consiliul Local Luduș a primit de la unitățile de învățământ din oraș propuneri privind organizarea rețelei școlare pentru anul 2021-2022. Proiectul a fost înaintat Inspectoratului Școlar Județean Mureș care a acordat un aviz conform propunerilor făcute.

În proiectul de hotărâre din 26 ianuarie 2021, aleșii locali au aprobat organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat a orașului Luduș, pentru anul școlar 2021-2022 după cum urmează: Liceul Tehnologic nr. 1, director Claudiu Ciucă (Liceul Tehologic/Profesional), Școala Gimnazială nr. 1, director Marcela Berar (Primar/ Gimnazial), Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” director Adrian Banea, (Primar/ Gimnazial). La Grădinița „Căsuța Fermecată”, director Carmen Petac (Preșcolari), sunt arondate: Grădinița cu Program Prelungit din strada Vânătorilor, Grădinița cu Program Normal din strada Viitorului, Grădinița cu Program Normal din strada Crinului, Grădinița cu Program Normal din cartierul Gheja, Grădinița cu Program Prelungit din cartierul Roșiori. La Liceul Tehnologic nr. 1 este arondat CSS Luduș – Secție pe lângă Grupul Școlar Industrial Luduș.

În Hotărârea Consiliului Local Luduș și în Avizul conform al Inspectoratului Școlar Județean Mureș este precizat că în orașul Luduș, în anul școlar 2020-2021, nu se va desființa/comasa nicio unitate școlară.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișoara: Se lucrează la zidul Cetății Medievale!

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a transmis pe pagina sa de Facebook, în data de …