Home / Politic / Senatorul Leonard Azamfirei propune un pact național de reconstrucție a sistemului de Sănătate

Senatorul Leonard Azamfirei propune un pact național de reconstrucție a sistemului de Sănătate

Distribuie

Senatorul social democrat de Mureș Leonard Azamfirei a anunțat vineri, 29 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, că va iniția o dezbatere publică cu scopul de a aduce în atenția autorităților publice ”nevoia unor reglementări clare și a unor responsabilități asumate, legate de siguranța pacienților.”

”Oricând pot apărea noi tragedii”

Demersul lui Leonard Azamfirei, care deține funcția de vicepreședinte al Senatului, vine după incendiul care a avut loc vineri dimineața la Institutul ”Matei Balș” din capitală, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața.

”Ca medici, nu vom putea rezolva, de fiecare dată, toate problemele unui pacient. Medicii responsabili nu oferă bolnavilor certitudini. Dar avem obligația să le oferim acestora siguranța unui mediu spitalicesc în care pacienții vin de nevoie, nu din plăcere. De la banala cale de acces într-un spital, la pardoseala pe care bolnavul nu trebuie să alunece, de la instalațiile sigure și aparatele verificate periodic, până la circuitele spitalicești corecte, de la personalul medical competent până la empatia necesară relației cu bolnavul, toate împreună sunt părți ale unui act medical sigur. În acest moment, siguranța unui bolnav într-un sistem spitalicesc învechit, în care nu au fost făcute investiții reale în infrastructură (a nu se confunda banii cheltuiți în sănătate pe salarii, echipamente, cu banii cheltuiți pentru investiții în infrastructură) este relativă. Oricând pot apărea noi tragedii de care nu este vinovat personalul sanitar, ci o infrastructură care trebuie refăcută fundamental. Iar statul este responsabil pentru siguranța pacientului, așa cum trebuie să fie responsabil pentru siguranța elevului, la școală, a cetățeanului pe stradă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Leonard Azamfirei, care are și calificarea de medic specialist primar ATI.

Dezbatere publică pentru un viitor ”pact național de reconstrucție”

În viziunea senatorului social-democrat de Mureș, problemele din domeniul Sănătății nu vor fi soluționate prin intermediul controalelor, ci prin asumarea de către toate forțele politice din România a unui ”pact național de reconstrucție din temelii a sistemului de asistență medicală.”

”Un spital se modernizează permanent. Termini și reîncepi, investești și reinvestești. Drama de astăzi este ca o hârtie de turnesol care aduce în față subfinanțarea din sistem, de 30 de ani. Nu controalele rezolvă problemele, ci asumarea unui pact național de reconstrucție din temelii a sistemului de asistență medicală din România. Voi iniția o dezbatere publică menită să aducă în atenția autorităților nevoia unor reglementări clare și a unor responsabilități asumate, legate de siguranța pacienților”, a mai arătat senatorul Leonard Azamfirei.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Temperaturi record în week-end! Avem cel mai cald final de săptămână de martie din ultimii 72 de ani

Distribuie România se pregătește să încheie luna martie cu vreme de vară. Experții de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.