Home / Administratie / Delegația lui Soós Zoltán la Budapesta încinge spiritele

Delegația lui Soós Zoltán la Budapesta încinge spiritele

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a avut o izbucnire împotriva consilierului local Pápai László Zsolt (POL) care i-a solicitat să prezinte public un raport despre delegația pe care a avut-o în capitala Ungariei în perioada 19-22 decembrie 2020.

Episodul s-a consumat joi, 28 ianuarie 2021, într-o ședință ordinară de lucru a Consiliului Local Târgu Mureș, iar replica primarului este cu atât mai surprinzătoare cu cât obligația de informare despre modul în care a decurs delegația sa în Budapesta era inclusă în aceeași hotărâre prin care se aproba bugetul deplasării.

Context

Convocat și întrunit ”de îndată” în data de 17 decembrie, Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat singurul punct de pe ordinea de zi, respectiv aprobarea finanțării din bugetul local cu suma de 740 de euro și 500 de lei pentru o delegație a primarului Soós Zoltán la Budapesta, în perioada 19-22 decembrie 2020.

Porivit articolului 3 al hotărârii respective, ”în ședința imediat următoare delegația va prezenta o informare cu privire la desfășurarea vizitei și rezultatele acesteia.”

Prevederea din hotărâre a fost însă uitată de edilul șef al ”Orașului Trandafirilor”, care nu a prezentat nicio informare despre delegația sa în capitala Ungariei la următoarea ședință a Consiliului Local Târgu Mureș, din data de 27 decembrie 2020, dar nici în prima ședință din 2021 a aceluiași for, din data de 28 ianuarie 2021.

Soós către Pápai: ”Și cereți pe ultimii zece ani, toate rapoartele, nu?!”

Redăm, în rândurile de mai jos, dialogul dintre consilierul local Pápai László Zsolt și primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán:

Pápai László Zsolt: ”Aș dori să îl văd pe domnul primar la această ședință, să ne prezinte raportul despre deplasarea la Budapesta, pentru că din câte știu eu așa este procedura.”

Soós Zoltán: ”Luni (1 februarie – n.r.) dacă predau în scris este corespunzător, domnul Pápai?”

Pápai László Zsolt: ”Mie îmi este corespunzător, dar ar fi bine să fie un raport public, totuși.”

Soós Zoltán: ”Și cereți pe ultimii zece ani, toate rapoartele, nu?!”

Pápai László Zsolt: ”Nu, nu, doar pe acesta.”

Soós Zoltán:Numai a mea, bine, o să vă dau a mea, poate sunt prezenți în sală și alții care ar fi vrut să deie rapoarte! Bine, sigur, domnul Pápai, până luni îl aveți.”

Pápai László Zsolt: ”Domnul primar, nu mă înțelegeți greșit.”

Soós Zoltán: ”Nu înțeleg greșit.”

Pápai László Zsolt: ”În decembrie, eu am spus: e prima deplasare pe care o votez în speranța că o să fie altfel decât au fost deplasările celelaltei conduceri și în acest spirit eu mă așteptam ca astăzi să veniți și să prezentați raportul acestei deplasări.”

Soós Zoltán: ”Bine, am înțeles, până luni aveți în scris acest raport, bine?”

Vom reveni cel mai probabil luni, 1 februarie, cu publicarea raportului despre delegația primarului Soós Zoltán la Budapesta.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Atmosfera primăverii resimțită la Târgul de Mărțișoare

Târgul de Mărțișoare s-a deschis vineri, 26 februarie, în parcul central al municipiului Târgu Mureș, …