Home / Politic / VIDEO: ”Vânătorii de funcții” dați afară din sediul AUR!

VIDEO: ”Vânătorii de funcții” dați afară din sediul AUR!

Distribuie

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Mureș, Răzvan Biro, a făcut vineri, 29 ianuarie, cu prilejul unei conferințe de presă, o prezentare a activității filialei AUR Mureș. Înființată în luna martie 2020, organizația AUR Mureș a participat în premieră la alegerile locale din 27 septembrie 2020 în 20 de unități administrativ-teritoriale, bilanțul fiind obținerea a 13 portofolii de consilier local și a unui post de viceprimar, în comuna Grebenișu de Câmpie.

”Nu ne e teamă să ne declarăm patrioți”

În alocuțiunea sa, Răzvan Biro a arătat că la alegerile locale din județul Mureș AUR a avut cei mai tineri candidați din dorința ”de a aduce un suflu nou în clasa politică și în administrația publică locală”.

”Am pornit în luna martie a anului trecut acest proiect tocmai în contextul în care venea și pandemia. Eu, personal, alături de un grup de colegi, am mai făcut și am mai fost prezenți și vom fi în continuare pe scena politică doar în cadrul mișcărilor naționale. Ne asumăm în totalitate aceste valori și nu ne este teamă să ne declarăm patrioți chiar dacă astăzi se întâmplă asta doar din oportunism în anumite zile sau ba mai mult este pusă la zid această idee. Am pornit cu un grup de oameni neîncrezători în ceea ce privește politica, ca mulți dintre cetățeni, dar conștienți în același timp că este nevoie de o clasă politică reformată, de o clasă politică nouă. Am pus foarte mult accept pe acest aspect, nu ne place ceea ce vedem și ce am văzut în politica românească în ultimii 30 de ani, dar cu toate acestea trebuie să ne asumăm într-un mod responsabil implicarea în politică pentru că degeaba așteptăm să se schimbe ceva având la dispoziție aceleași partide și aceiași indivizi care din punctul meu de vedere și-au dat testul și au arătat ce pot și mai mult ce nu pot să facă”, a declarat Răzvan Biro, care a precizat că nu a dorit să candideze la alegeri pentru a-și canaliza energia pentru ”propulsarea și promovarea unor oameni de perspectivă și de valoare, pe criterii meritocratice”.

Președintele AUR Mureș a mai precizat că de la înființare și până în prezent finanțarea filialei s-a efectuat strict din contribuțiile candidaților și din cotizații și donații ale membrilor și simpatizanților.

Ușa de la AUR, închisă oportuniștilor

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, AUR Mureș a obținut un mandat de deputat în Parlamentul României, atribuit cunoscutului activist Dan Tănasă, care a afirmat despre Răzvan Biro că ”în momentul acesta cel mai puternic lider de filială al unui partid politic din județul Mureș”, respectiv ”un om pe care partidele mari au încercat să îl ademenească dar nu au reușit.”

”Îmi amintesc că și în campania electorală ne călcau pragul în sediu tot felul de oameni, încercau, sugerau că ar veni alături de noi pentru funcții. I-am dat pe toți afară, indiferent de vârstă, indiferent de proveniență, i-am dat pe toți afară dins ediu pentru că nu ne dorim să promitem nimănui nicio funcție. Cine este de acord și susține proiectul nostru politic, cine e de acord și susține principiile pentru care milităm poate veni alături de noi, indiferent de etnie, indiferent de limba vorbită, indiferent de situația socială și personală, însă nu vom tolera să promitem nimănui funcții”, a declarat deputatul Dan Tănasă.

”Am știut cum să ne mobilizăm”

La întâlnirea cu mass media a participat și Daniel Manea, prim-vicepreședinte al AUR Mureș, care s-a declarat plăcut surprins de ”tenacitatea și voința” tinerei echipe de la AUR Mureș.

”Campania electorală la alegerile locale și parlamentare a fost grea pentru toată lumea. Am știut cum să ne mobilizăm, am știut ce să facem și am obținut rezultate bune”, a subliniat Daniel Manea care a mai precizat că AUR Mureș este deschisă ”către toți cetățenii” care doresc să sesizeze, în vederea soluționării, ”problemele cu care se confruntă”.

Text: Alex TOTH

Video: Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.