Târgu Mureș: Zonele de promenadă și de agreement, verificate de forțele de ordine Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2431 Vizualizări

Târgu Mureș: Zonele de promenadă și de agreement, verificate de forțele de ordine

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, împreună cu poliţişti locali şi jandarmi, au participat sâmbătă, la Târgu Mureş, la o acţiune de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în zonele de promenadă şi de agrement, precum şi în mijloacele de transport în comun.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Aurica Sabău, a declarat că activităţile vizează respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă în special în zonele aglomerate, de către agenţii economici, dar şi în mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat portul măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Acţiunea mai cuprinde verificarea respectării măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, precum şi documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 5.00.

Potrivit IPJ Mureş, în urmă cu o zi, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului judeţ, au fost verificate peste 135 de societăţi comerciale, 200 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate şi 2.000 de persoane.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.500 de lei, astfel: 116 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 37 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00 – 5.00); 11 sancţiuni aplicate instituţiilor/autorităţilor/operatorilor economici, pentru organizarea programului de lucru cu încălcarea legii şi o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea”, a precizat Aurica Sabău.
Ea a adăugat că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, cetăţenii fiind îndemnaţi să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE