Home / Politic / Dr. Vass Levente, nominalizat la funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății

Dr. Vass Levente, nominalizat la funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății

Fostul secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților în legislatura 2016-2020, dr. Vass Levente, a fost nominalizat luni, 1 februarie, de Consiliul Permanent al UDMR, pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

”Reformarea sistemului medical nu este o sarcină ușoară”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, dr. Vass Levente a transmis mulțumiri colegilor din UDMR pentru încrederea arătată.

”E o sarcină grea, mulțumesc colegilor din UDMR pentru această nominalizare. Ca și membru în Consiliul Permanent al UDMR am participat la ședință, îi mulțumesc domnului președinte Kelemen Hunor pentru că a avut și are încredere în mine”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Vass Levente, care a mai afirmat că ”reformarea sistemului medical nu este o sarcină ușoară.”

Specialist în Sănătate Publică și Management Sanitar

Potrivit Biroului de presă al UDMR, dr. Vass Levente este medic primar urolog și medic specialist de Sănătate Publică și Management Sanitar. A fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020. În timpul mandatului a încercat transformarea actualului sistem de sănătate într-unul mai echitabil, sustenabil și centrat pe nevoile pacientului. Astfel, inițiativele sale legislative au vizat diminuarea birocrației inutile din sistemul sanitar, creșterea accesibilității populației la programele de prevenție și screening, diminuarea deficitului de medici de familie și descentralizarea sistemului de pregătire a medicilor rezidenți în spitalele județene și municipale.

Înainte de începerea mandatului parlamentar, a lucrat mai mulți ani în administrația sanitară. A fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în perioada 2010-2012 a ocupat funcția de consilier personal al ministrului Sănătăţii, a fost șeful Compartimentului Urologie-Litotriţie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. De asemenea, timp de 12 ani, a fost cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Dr. Vass Levente este membru fondator și director executiv al Fundației Studium-Prospero din Târgu Mureș, care prin programul său de locuințe de serviciu, susține tinerii medici, farmaciști și artiști care își doresc să înceapă o carieră în țară. Începând de la mijlocul anilor 2000 este organizatorul mai multor întâlniri profesionale și a seriei de conferințe de sănătate publică și management sanitar.

Încă din anii studenției și-a asumat un rol activ în cadrul comunității, ocupând funcția de președinte al Asociației Studenților Maghiari din Târgu Mureș și al Uniunii Organizaţiilor Studenţeşti Maghiare din România.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Târg de Mărțișoare deschis la Reghin

Parcul Central din Municipiul Reghin găzduiește începând de ieri, 26 februarie Târgul de Mărțișoare și …