“Educație pentru siguranță” în Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

“Educație pentru siguranță” în Mureș

Și în anul 2021, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureș se alătură partenerilor instituționali Fundaţia Comunitară Mureş, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureș, Agenţia Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Mureș, Asociația Salvați Copiii – filiala Târgu Mureș, Fundația Bonus Pastor, Fundația Philothea Club în vederea implementării proiectului “Educaţie pentru siguranţă”, finanţat de Consiliul Judeţean Mureş.

Scopul proiectului este reducerea criminalității și a accidentelor de circulație în rândul tinerilor cu vârstele între 13-18 ani din județul Mureș prin introducerea în școli a unui curriculum la decizia școlii cu tema Educație pentru siguranță și derularea unor campanii de prevenire în domeniile educațierutieră, victimizareminori, delicvențăjuvenilă, dependență (drog, internet, jocuri), violențadomestică, trafic de persoane (exploataresexuală, prinmuncă), bulling, cyberbulling

În acest sens, marți 26.01.2021, prin intermediul platformei online Google Classroom specialiștii C.P.E.C.A. Mureș au desfășurat un training pentru cadrele didactice din județ, care au fost instruite pentru predarea acestor teme în școli pentru elevi.

Cursul opțional Educaţie pentru siguranţă a fost aprobat la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, urmând a fi predat de către cadrele didacticeelevilor din clasele V-VII din județul Mureș, de la toate filierele și specializările din învățământul gimnazial. Acesta este gândit ca un opțional pe un an și include un timp de 36 de ore – o oră pe săptămână, însă structura cursului permite organizarea flexibilă a timpului de învățare.

Acest curs este unic la nivel naţional, un program pilot de educație în domeniul siguranței, care va fi implementat în unitățile școlare din județul Mureș prin disciplina opţională: Educație pentru siguranță”.

(Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE