Home / Stiri nationale / România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată a șomajului în decembrie

România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată a șomajului în decembrie

Potrivit Agenției Naționale de Presă Agerpres, rata șomajului s-a menținut la 7,5% în Uniunea Europeană în decembrie și la 8,3% în zona euro, comparativ cu luna precedentă, iar printre țările cu cele mai scăzute rate ale șomajului se află și România.

Conform datelor publicate de Oficiul European de Statistică – Eurostat, în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, în luna decembrie, cele mai ridicate rate ale șomajului s-au înregistrat în Spania – 16,2%; Lituania – 10,1% și Italia – 9%.

Cele mai scăzute rate s-au înregistrat în Cehia – 3,1%; Polonia – 3,3%; Olanda – 3,9%; Malta – 4,5%; Germania – 4,6%, Slovenia – 4,7%, Bulgaria – 4,8% și România – 4,9%.

,,În decembrie, 3,138 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,590 milioane erau în zona euro. Rata şomajului în rândul celor sub 25 de ani s-a situat la 17,8% în Uniunea Europeană în decembrie şi la 18,5% în zona euro, comparativ cu luna precedentă. În rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,9% în decembrie, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în decembrie, de asemenea stabilă faţă luna precedentă”, informează sursa menționată.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sute de locuri disponibile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Până în data de 11 iulie, cei care întrunesc condițiile și criteriile prevăzute de legislația …