România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată a șomajului în decembrie Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată a șomajului în decembrie

Potrivit Agenției Naționale de Presă Agerpres, rata șomajului s-a menținut la 7,5% în Uniunea Europeană în decembrie și la 8,3% în zona euro, comparativ cu luna precedentă, iar printre țările cu cele mai scăzute rate ale șomajului se află și România.

Conform datelor publicate de Oficiul European de Statistică – Eurostat, în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, în luna decembrie, cele mai ridicate rate ale șomajului s-au înregistrat în Spania – 16,2%; Lituania – 10,1% și Italia – 9%.

Cele mai scăzute rate s-au înregistrat în Cehia – 3,1%; Polonia – 3,3%; Olanda – 3,9%; Malta – 4,5%; Germania – 4,6%, Slovenia – 4,7%, Bulgaria – 4,8% și România – 4,9%.

,,În decembrie, 3,138 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,590 milioane erau în zona euro. Rata şomajului în rândul celor sub 25 de ani s-a situat la 17,8% în Uniunea Europeană în decembrie şi la 18,5% în zona euro, comparativ cu luna precedentă. În rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,9% în decembrie, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în decembrie, de asemenea stabilă faţă luna precedentă”, informează sursa menționată.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE