Facilități la transportul public local din Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Facilități la transportul public local din Luduș

La sfârșitul anului trecut a intrat în vigoare Legea nr. 226/2020, pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport al elevilor, precum și pentru modificarea și completarea Normelor metodologice  privind acordarea facilităților de transport intern pentru elevi și studenți, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017.

În Referatul de aprobare pentru completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 131/2020, privind reglementarea acordării facilităților la transportul public local desfășurat pe raza orașului Luduș, modificată și completată, Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș a precizat că: „În temeiul prevederilor articolului unic din Legea nr. 226 din 30 octombrie 2020, pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, consider că este necesară adoptarea  unei hotărâri pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 131/25.08.2020, privind mecanismul de decontare a cheltuielilor pentru transportul local rutier desfășurat pe raza orașului Luduș”.

Aleșii locali au aprobat prin Proiectul de hotărâre completarea articolului 3 cu categoria de persoane cu handicap ușor și mediu, anularea articolului 4 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 131/2020, completarea articolului 7 cu beneficiarii prevăzuți la articolul 3 care solicită UAT abonamentul pentru transport public, iar valabilitatea acestuia intră în vigoare de la data solicitării până la sfârșitul anului în curs, dar nu mai mult decât valabilitatea deciziei emise de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Prin articolul 3 din Proiectul de hotărâre se completează articolul 17 din Regulamentul de acordare a facilităților la transportul public local desfășurat pe raza orașului Luduș „Pentru categoriile de beneficiari prevăzute la articolul 3,  litera „e”, „h” și „i”, în vederea asigurării gratuității prevăzute la alineatul (1), decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ-teritoriale, gratuitatea este asigurată de către autoritățile administrației publice locale, prin subvenționarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare și Legii nr. 226 din 30 octombrie 2020 pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE