Home / Administratie / Performanță istorică pentru elefanții de la Zoo Târgu Mureș

Performanță istorică pentru elefanții de la Zoo Târgu Mureș

În cursul zilei de joi, 4 februarie, într-o clădire a Zoo Târgu Mureș nedeschisă publicului, intitulată ,,Pavilionul Verde”, directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Kopacz András, a susținut o conferință de presă.

În cadrul acesteia, s-a menționat că ,,Pavilionul Verde” este neutilizat din cauza lipsei de personal, chiar dacă a fost terminat de mult timp. De asemenea, directorul adjunct a menționat că structura actuală nu este favorabilă Grădiniii Zoologice, întrucât nu există posturi suficiente și adecvate, instituția lucrând preponderent cu zilieri, iar ca un dezavantaj, multe sarcini rămân neterminate, și însuși directorul adjunct trebuie să se ocupe personal de ele.

Un alt subiect abordat este al celor doi elefanți ai instituției, Tania și Hella. Despre Tania am aflat că s-a născut în anul 1974, având 47 de ani, iar Hella s-a născut în anul 1967, ajungând la vârsta frumoasă de 54 de ani. Ambii elefanți au supraviețuit mai mult decât vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate, care este de 42 de ani.

,,Putem fi mândri de ei, sunt unici și, dacă îmi permiteți să spun așa, pot fi considerați cazuri istorice la Târgu Mureș”, a declarat Kopacz András.

În ceea ce privește perioada pandemiei, numărul vizitatorilor a scăzut față de anul trecut, vânzându-se cu 70.000 de bilete mai puțin, lucru care se datorează faptului că instituția a fost închisă timp de două luni și jumătate, însă, de la redeschidere, numărul de vizitatori este similar celui de anul trecut.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cazuri noi de muncă nedeclarată

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş au efectuat, în cursul lunii ianuarie, …