Românii Uniți Acasă (RUA), noul proiect al familiei Borșan Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 13145 Vizualizări

Românii Uniți Acasă (RUA), noul proiect al familiei Borșan

Omul de afaceri Doru Borșan a anunțat marți, 2 februarie, cu ocazia unei emisiuni moderată de jurnalistul Ducu Ilisan și transmisă de Televiziunea M9 din Târgu Mureș, că în viitorul apropiat va demara o aplicație online dedicată tuturor românilor din țară și din Diaspora. Aplicația se va numi RUA, adică Românii Uniți Acasă, și va conține o platformă de socializare precum și un post de radio și un post de televiziune.

Doru Borșan: ”Dorim să construim o țară online”

Potrivit omului de afaceri mureșean, aplicația lansată va fi de genul ”3 în 1” iar unul dintre scopurile sale, în afară de socializare, va fi să arate lumii întregi că România este un popor extraordinar, iar românii oameni extraordinari.

”Suntem într-un moment extrem de important pentru noi, avem o nouă inițiativă, dorim undeva în două-trei luni să lansăm o platformă, o aplicație. Va fi prima aplicație din lume 3 în 1, prin care dorim să deschidem România și românismul nostru care până la urmă cred că este superb, oameni extraordinari pe care lumea din păcate nu-i cunoaște. N-am avut, nu ne-am priceput ca în 30 de ani să ne punem în valoare valorile noastre”, a declarat Doru Borșan.

”Marea noastră problemă este că nu avem arta de a ne prezenta pe piața universului imaginea. Ei bine, ăsta e scopul acestei platforme, acestei aplicații care se numește RUA – Românii Uniți Acasă. De fapt dorim să construim o țară online pentru a putea să ne regăsim acolo, cu toții, în special românii din Diaspora care sunt în număr de 9 milioane și jumătate. Avem o țară afară”, a adăugat omul de afaceri mureșean.

Dan Negru, ”primul Ambasador al proiectului RUA”

În prezent, grupul de lucru al proiectului numără circa 30 de persoane, iar în echipă a fost cooptat și cunoscutul om de televiziune Dan Negru, supranumit și ”Regele audiențelor din România”, care a primit și titul onorific de ”primul Ambasador al proiectului RUA.”

”Poate că poporul român merită ceva mai mult respect în primul rând. Noi nu știm să ne impunem respectul, poate că ne e frică să spunem cine suntem. Cred că a venit momentul, cred că împreună cu Dan (Dan Negru – n.r.), împreună cu toți ceilalți care vor fi angrenați în acest proiect imens pentru că ceea ce ne dorim este fantastic de bine, de frumos și de mare – să punem țara pe harta universului într-atât încât să putem intercomunica între noi în fiecare secundă. Diaspora nu o aducem alături de țara noastră o dată la 4-5 ani cum doresc unii, ei trebuie să fie alături de noi în fiecare clipă. Acolo vom putea intercomunica în fiecare secundă, în fiecare minut, noi între noi, pe blogul nostru sunt identificate zone despre absolut orice poate să însemne România, de la istorie, cultură, sport. Vom pune alături de această platformă și o televiziune online, un radio RUA online în care să poți să comunici atât în română, cât și în engleză”, a punctat Doru Borșan.  

Interviuri cu români celebri

Contribuția lui Dan Negru la dezvoltarea proiectului RUA va consta în realizarea unor interviuri cu români celebri în lume, care vor fi difuzate de viitorul post tv al platformei online.

”Vreau să fac împreună cu prietenii mei, vrem să facem împreună o serie de interviuri cu cei mai cunoscuți români în lume. O să facem o serie de interviuri în care să-i arătăm pe românii aceștia faimoși. Zamfir (Gheorghe Zamfir – n.r.) e unul dintre ei. Ilie Năstase e unul dintre ei”, a dezvăluit ”Regele audiențelor din România”.

”Vreau să-i mulțumesc lui Dan pentru faptul că am discutat foarte mult în ultimul timp și din prima secundă în care i-am spus proiectul a spus: ”Da, este o chestie extraordinară din care vreau să fac parte.” Îi mulțumesc pe această cale. Dan este primul ambasador RUA”, a completat Doru Borșan.

Aplicația, disponibilă pe Google și App Store

Coordonatorul general al proiectului va fi Doru Borșan junior, care deține și funcția de CEO al companiei care dezvoltă aplicația RUA.

”Am început acest proiect undeva în luna martie a anului trecut, la începutul pandemiei. Am tras o concluzie din mai multe statistici, nevoia românilor din țară de a comunica cu cei plecați din țară în Diaspora, iar atunci ne-am gândim să creăm un instrument online, o aplicație și o platformă prin care să îi unim. E o aplicație, o găsești pe Google pe App Store și va fi și un site RUA – iar aceasta va fi casa lor virtuală”, a arătat Doru Borșan junior.

”Este o simbioză extraordinară pentru că într-adevăr el vine și cu o experiență de viață importantă, să nu uităm că a stat 7 ani prin străinătate, a fost la toate academiile importante de tenis din lume și sigur e un ”burete” la vârsta lui și îmi dă mie tot ce are el mai bun, eu la rândul meu încerc să dau tot ce am mai bun și atunci această unitate în cuget și-n simțiri va duce la crearea acestui produs, RUA”, a spus Doru Borșan despre colaborarea profesională pe care o are cu fiul său.

RUA, ”vedetă internațională” în 5 ani

Recunoscut ca fiind un om de afaceri extrem de tenace și un adept al inovației, Doru Borșan a dezvăluit că obiectivul principal al echipei din care face parte este ca într-un interval de timp de 5 ani aplicația RUA să devină o ”vedetă internațională”, recunoscută pe toată planeta.

”Atunci când spunem RUA noi dorim să construim o țară. Vorbim de 7 obiective mari și late: am spus că avem o aplicație care de fapt vor fi 3 aplicații în 1. Avem rua.ro care va fi socializarea românilor cu planeta Pământ. Luăm din ”ghiveciul” de pe Facebook, LinkedIn, aplicația nișată doar pentru țara noastră, doar pentru români, sigur în contact direct cu Planeta, cu japonezul, cu englezul, cu americanul, cu cine vrea să interacționeze cu noi. Ne ambiționăm să ridicăm această treabă românească la statutul de vedetă internațională, adică ne dorim ca în termen de 5 ani de zile să fim recunoscuți ca națiune puternică, să întoarcem toate bucatele, fructele acestui pom extraordinar pe care îl creștem înspre țara noastră”, a conchis Doru Borșan.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE