VIDEO: Echipamente de 70.000 de euro pentru Institutul Inimii Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 849 Vizualizări

VIDEO: Echipamente de 70.000 de euro pentru Institutul Inimii

Reprezentanți ai Organizației Salvați Copiii România, în parteneriat cu Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș au organizat o conferință de presă pe tema susținerii secțiilor de chirurgie cardiovasculară, cardiologie pediatrică, neonatologie și pediatrie din județul Mureș, joi, 4 februarie, în Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

În prima parte a anului 2021, Organizația Salvați copiii România investește 1 milion de euro în dotarea secțiilor de pediatrie și terapie intensivă neonatală, a căror stare s-a deteriorat în contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, organizația extinde programul de combatere a mortalității infantile în secțiile de pediatrie din țară, afectate de o subfinanțare acutizată.

Investiție pentru salvarea copiilor

Prima dotare de amploare din județul Mureș are loc la IUBCvT din Târgu Mureș și cuprinde echipamente medicale în valoare de peste 70.000 de euro. Astfel, cu sprijinul Libris.ro, Organizația Salvați Copiii România a dotat Centrul Cardiovascular Pediatric cu echipamente medicale vitale precum: rampă oxigen salon, 12 bucăți pentru 2 saloane, Rotem Stigma sistem automat de monitorizare a sângerării prin trombelastometrie și Staerter kit, lavoare aseptice reanimare – 5 bucăți, lavoare bloc operator – 3 bucăți.

Dr. Mariana Ciorba, manager în cadrul IUBCvT Târgu Mureș, a vorbit despre parteneriatul cu Organizația Salvați Copiii România, iar ulterior a fost prezentat un material video cu privire la echipamentele de dotare din județul Mureș.

Întâlnirea a fost marcată de prezența doctorului Horațiu Suciu, șef secție clinică Chirurgie cardiovasculară adulți și copii din cadrul IUBCvT Târgu Mureș, care a explicat situația copiilor născuți cu afecțiuni grave.

,,Dacă până acum exista și posibilitatea de a trimite în străinătate cazurile care depășeau capacitatea de absorție a sistemului nostru sau aceea ca echipe antrenate pentru a face diferite misiuni să vină în România, în acest moment aceste canale sunt închise. E nevoie de o dotare urgentă, pentru a nu ține copiii pe lista de așteptare”, a precizat prof. dr. Horațiu Suciu.

Colaborare cu Libris.ro

Reprezentanții Organizației Salvați Copiii colaborează cu Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, clienții, citirorii fiind alături de organizație din anul 2014, în demersul organizației de a susține sănătatea copiilor din spitale. Astfel, au donat pe parcursul anilor, echivalentul a aproape jumătate de milion de euro, fonduri care au fost folosite pentru dotarea unora dintre cele mai importante centre medicale din țară.

Virgil Oniță, director general Libris.ro, a subliniat importanța acestei colaborări și a mecanismului Libris.ro de implicare a clienților în campaniile de strângere de fonduri.

,,În urmă cu șase ani nu anticipam să contribuim cu o asemenea sumă: 500.000 de euro părea un prag greu de atins. Ne bucurăm că solidaritatea cititorilor care aleg Libris.ro este într-o continuă creștere și că împreună putem fi alături de Salvați Copiii, oferind un sprijin activ în dotarea unităților medicale și nu numai”, a precizat Virgil Oniță.

Sprijin comunitar

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii România, și-a manifestat mulțumirea în ceea ce privește colaborarea atât cu IUBCvT Târgu Mureș, cât și cu Libris.ro și, nu în ultimul rând, recunoștința față de toate acele persoane care au contribuit, completând formularul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.

,,Întărirea capacității spitalelor de a trata cazurile pediatrice este crucială. Ține de fiecare dintre noi să punem piatră cu piatră, astfel încât copiii noștri să fie în siguranță, iar medicii să știe că nu sunt singuri. Mecanismul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit către secțiile de pediatrie și neonatologie este vital pentru asta”, a precizat Gabriela Alexandrescu.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE