Este utilă Ivermectina împotriva COVID-19? Răspunsul specialiștilor Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 359 Vizualizări

Este utilă Ivermectina împotriva COVID-19? Răspunsul specialiștilor

În cadrul unei postări pe pagina de Facebook, reprezentanții Ministerului Sănătății au adresat subiectul utilizării medicamentului Ivermectina în cazul pacienților infectați cu COVID-19.

În primul rând, suntem informați că Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat atât în medicina veterinară, cât și în medicina umană, fără a exista până în prezent vreun studiu randomizat cu privire la acest medicament și COVID-19 într-o revistă de specialitate care să fi urmărit ca obiectiv principal un criteriu clinic și să fi observat vreun beneficiu în privința acestuia.

Studiile preclinice pe animale și clinice observaționale oferă indicii că ivermectina ar putea fi utilă în tratamentul pacienților cu COVID-19, însă datele trebuie confirmate prin alte studii, întrucât administrarea medicamentelor fără recomandarea unui medic poate fi dăunătoare sănătății.

,,Un medicament odată administrat poate genera efecte benefice, poate să nu aibă niciun efect sau să genereze efecte negative. Cel mai bun mod de a afla ce efecte are cu adevărat un tratament este evaluarea printr-un studiu randomizat. Mai multe studii randomizate cu design riguros sunt în curs”, se menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE