Home / Sanatate / Este utilă Ivermectina împotriva COVID-19? Răspunsul specialiștilor

Este utilă Ivermectina împotriva COVID-19? Răspunsul specialiștilor

În cadrul unei postări pe pagina de Facebook, reprezentanții Ministerului Sănătății au adresat subiectul utilizării medicamentului Ivermectina în cazul pacienților infectați cu COVID-19.

În primul rând, suntem informați că Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat atât în medicina veterinară, cât și în medicina umană, fără a exista până în prezent vreun studiu randomizat cu privire la acest medicament și COVID-19 într-o revistă de specialitate care să fi urmărit ca obiectiv principal un criteriu clinic și să fi observat vreun beneficiu în privința acestuia.

Studiile preclinice pe animale și clinice observaționale oferă indicii că ivermectina ar putea fi utilă în tratamentul pacienților cu COVID-19, însă datele trebuie confirmate prin alte studii, întrucât administrarea medicamentelor fără recomandarea unui medic poate fi dăunătoare sănătății.

,,Un medicament odată administrat poate genera efecte benefice, poate să nu aibă niciun efect sau să genereze efecte negative. Cel mai bun mod de a afla ce efecte are cu adevărat un tratament este evaluarea printr-un studiu randomizat. Mai multe studii randomizate cu design riguros sunt în curs”, se menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vaccinul ARNm anti-Covid-19, întrebări

Sunt medic și numeroși oameni îmi cer sfatul în legătură cu vaccinarea ARNm anti-Covid-19. Oamenii …