Locuințe de serviciu pentru profesori, rezidenți și artiști oferite de Fundația Studium-Prospero Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 850 Vizualizări

Locuințe de serviciu pentru profesori, rezidenți și artiști oferite de Fundația Studium-Prospero

Fundaţia Studium-Prospero Alapítvány din Târgu Mureş oferă locuinţe de serviciu profesorilor, medicilor rezidenţi, artiştilor la început de carieră din Transilvania, pe o perioadă de până la 10 ani, iar până anul viitor numărul acestor locuinţe se va ridica la 65, în cadrul unui program de încurajare a tinerilor să revină acasă, finanţat în mare parte din Ungaria.

90% din finanțare, din Ungaria

”Încercăm să oferim, de mai bine de 20 de ani, locuinţe de serviciu profesorilor, medicilor rezidenţi, artiştilor la început de carieră, mai ales în Târgu Mureş, dar de 5 ani avem la Sfântul Gheorghe, la Crasna, la Gheorgheni. E vorba de tinerii care revin acasă şi vor să revină alături de comunitatea locală din care au plecat. Le oferim posibilitate de cazare pe o perioadă de 3-5 ani şi chiar 10 ani. Astfel, contribuim şi noi la eforturile autorităţilor publice locale să aducă acasă persoane care să se ocupe de sănătatea oamenilor şi educaţia lor. Finanţarea este din Ungaria în jur de 90% şi are scopul de a ajuta comunitatea de etnie maghiară. Ca spaţii de cazare avem 40 apartamente în Ardeal pentru aceste necesităţi, de a ajuta tinerii să meargă în locurile natale, inclusiv la Târgu Mureş. Dacă ne ajută Dumnezeu, peste doi ani, având în vedere că avem deja programe pornite, vom avea undeva la 65 de apartamente în Ardeal, dintre care majoritatea sunt la Târgu Mureş, adică aproximativ 30, în anul 2022”, a declarat, pentru www.agerpres.ro, dr. Vass Levente, preşedintele Fundaţiei Studium-Prospero Alapítvány.
Potrivit acestuia, 90% dintre clădirile atribuite tinerilor aparţin fundaţiei şi, atunci când cererea este mai mare decât disponibilitatea spaţiilor de cazare, din fondurile existente sunt închiriate apartamente pe perioade mai scurte, iar astfel oamenii sunt ajutaţi să îşi clădească o carieră, fără să se mai îngrijoreze cu privire la situaţia locativă.
”Încercăm să ajutăm şi nu lăsăm pe nimeni în stradă. Avem destul de puţine programe europene, însă sper ca din acest an, cu noile fonduri care vin pe sănătate, să încercăm să ne orientăm şi spre fonduri europene”, a precizat dr. Vass Levente. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE