Contract de comodat prelungit la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Contract de comodat prelungit la Luduș

În anul 2009, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 25 din 29 ianuarie a fost aprobată darea în folosință gratuită către Inspectoratul de Jandarmi Județean „Colonel Sabin Motora” a spațiului din Piața Unirii nr. 11. Pentru clădirea în suprafață utilă de 69,1 de metri pătrați și garajul în suprafață utilă de 19,8 de metri pătrați s-a aprobat contractul de comodat cu o durată de 2 ani.

De-a lungul timpului, contractul de comodat a fost prelungit în anii 2011, 2013, 2015, 2017 și 2019, ajungând la termen la 19 februarie 2021. La sfârșitul anului 2020, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș „Colonel Sabin Motora” a comunicat Primăriei orașului Luduș că dorește prelungirea contractului de comodat nr. 37/2009 având ca obiect folosința imobilului situat în orașul Luduș, Piața Unirii nr. 11.

Se prelungește contractul

Având în vedere articolul 108, litera „d” din Ordonanțe de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, precum și articolul 8 din Contractul de comodat nr. 37/2009 „Prelungirea contractului poate interveni cu acordul părților, prin act adițional, cu renegocierea clauzelor”.

Clauzele contractului de comodat au fost respectate și ca urmare, consilierii locali au aprobat prelungirea contractului de comodat încheiat între autoritatea locală și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Colonel Sabin Motora”, pentru o perioadă de doi ani, cu începere de la 20 februarie 2021 și până la 19 februarie 2023. Comodatarul, adică Jandarmeria se obligă: să întrebuințeze spațiul ca un bun proprietar; să întrebuințeze spațiul numai pentru destinația determinată prin convenția părților; să restituie la scadență spațiul împrumutat în starea în care l-a primit; să suporte riscul deteriorării sau pierii spațiului în cazul întrebuințării acestuia în mod necorespunzător; să respecte normele PSI, întreaga răspundere pe linie PSI revenindu-i în totalitate pe parcursul derulării contractului; să plătească la termen utilitățile aferente imobilului; să elibereze imobilul în termen de 15 zile în următoarele cazuri: expirarea termenului contractual, rezilierea contractului, precum și somației transmise de Consiliul local Luduș, în vederea realizării unor lucrări de interes public sau în vederea realizării procedurilor de vânzare.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE