O nouă sesiune de primire a proiectelor pentru tinerii fermieri din diaspora Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

O nouă sesiune de primire a proiectelor pentru tinerii fermieri din diaspora

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale deschide în perioada 4 ianuarie – 4 mai, o nouă sesiune de primire a proiectelor dedicată tinerilor fermieri din diaspora, prin submăsura 6.1. ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din cadrul Programului național de dezvoltare rurală 2014 – 2020 – PNDR.

Alocarea financiară pentru această sesiune este de 20 de milioane de euro, iar pragul de calitate pornește de la 70 de puncte, descrescând lunar cu câte 15 puncte, urmând ca în ultima sesiune, în perioada 5 aprilie – 4 mai, pragul lunar de calitate să fie de 25 de puncte.

Condiții de obținere a finanțării

Pot solicita finanțare europeană nerambursabilă tinerii fermieri din diaspora care au absolvit în ultimele 60 de luni, înaintea depunerii cererii de finanțare, un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre ale Uniunii Europene sau țări terțe din Uniunea Europeană.

De asemenea, aceștia trebuie să fi avut un loc de muncă în țări membre UE sau țări terțe UE în domeniu agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 de luni dinaintea depunerii cererii de finanțare, iar pentru dovada locului de muncă se va prezenta un document oficial al cărui origine va fi autentificată prin apostilă emisă conform Convenției de la Haga.

Dacă solicitantul nu poate depune documentul autentificat prin apostilă, atunci acesta poate depune un certificat de înregistrare care dovedește prezența solicitantului cel puțin 3 luni neîntrerupte în ultimele 24 de luni, anterioare depunerii cererii de finanțare. Acest certificat este emis de autoritățile locale și cuprinde numele și adresa persoanei înregistrate, precum și data înregistrării.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole, iar finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă ferfetară în două tranșe, 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăși trei ani – 5 ani pentru exploatațiile pomicole, de la semnarea contractului de finanțare.

Cererile de finanțare se depun online, la adresa www.afir.info, începând din data de 4 ianuarie, ora 9.00 și până la data de 4 mai, ora 16.00.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE