Home / Slider / VIDEO-INTERVIU: Proiect unic pentru siguranța elevilor

VIDEO-INTERVIU: Proiect unic pentru siguranța elevilor

Ion Aleodor Roman, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi, în care a expus informații cu privire la proiectul ,,Educație pentru siguranță”, proiect finanțat de Consiliul Județean Mureș.

Șeful Centrului vorbește despre inițierea proiectului, explică ce presupune acest proiect și în ce mod este promovat. De asemenea, amintește partenerii proiectului, care sunt dispuși să meargă în școală, pentru a sprijini profesorii, în ceea ce privește desfășurarea cursurilor ,,Educație pentru siguranță”.

,,Proiectul care este practic pilot la nivelul întregii țări este unic, nu am mai auzit să fie un astfel de proiect, presupune realizarea unui manual, care să fie folosit de către cadrele didactice, în mediul gimnazial, pentru a preda din el la ore”, a precizat Ion Aleodor Roman.

,,Cursul are mai multe teme, după cum îi spune și numele ,,Educație pentru siguranță”, temele acestea țin de siguranța elevilor. Pe lângă problematica consumului și traficului de droguri, mai există traficul de persoane, educație rutieră, victimizare minori, delicvență juvenilă, bullying, cyber-bullying”, a mai precizat Ion Aleodor Roman.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Crește numărul deceselor cauzate de COVID-19

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au informat vineri, 5 martie, prin intermediul unui buletin …