Ce să facem dacă ne întâlnim cu un urs? Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Ce să facem dacă ne întâlnim cu un urs?

În dimineața zilei de vineri, 5 februarie, reprezentanții Jandarmeriei Române au anunțat prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că în ultimii 5 ani, la nivel național au fost semnalate prin apel la 112, peste 1.300 de prezențe ale ursului, ultima prezență fiind semnalată chiar în noaptea precedentă, în Harghita.

Ca măsuri preventive, suntem sfătuiți să nu ne deplasăm singuri pe munte, prin păduri sau în zone în care se observă urme ca cea din imaginea atașată. De asemenea, ni se spune să ținem sub observație permanentă zona imediat înconjurătoare și să ținem în rucsac mâncare bine ambalată și sigilată.

În cazul în care ne întâlnim cu ursul, trebuie să ne păstrăm calmul și să nu îl stârnim, să nu îi oferim mâncare și să nu îi facem poze. Trebuie să ne retragem încet cu spatele fără a face zgomote puternice pe care ursul le-ar putea considera o amenințare.

Dacă suntem atacați, să nu alergăm și să nu ne urcăm în copaci. Este indicat să aruncăm spre urs rucsacul sau o haină avută la îndemână. Pe tot timpul atacului să nu țipăm și să nu facem zgomote puternice, și să sunăm la 112 pentru a solicita sprijin.

Andreea ȚIȚIU

Sursa foto: Jandarmeria Română

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE