Ovidia David, educație și management de calitate Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1547 Vizualizări

Ovidia David, educație și management de calitate

Profesoara în învățământul preșcolar Ovidia David a absolvit în anul 1999 Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș și în cei 21 de ani care au urmat a parcurs mereu un drum ascendent în desăvârșirea sa ca om și profesionist dedicat nobilei misiuni de educare a preșcolarilor mai întâi, apoi a școlarilor din ciclul gimnazial.

A profesat 15 ani în învățământul pre primar la Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș, iar în ultimii șase ani a fost încadrată în învățământul primar la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș, acolo unde din 11 ianuarie 2021 a fost numită director adjunct. Prof. Ovidia David spune că până la această numire știa că are o singură misiune de îndeplinit în școală, iar acum are două. Prima este cea de suflet, cea de dascăl, a doua misiune devenind cea de manager, director adjunct. Odată cu noua numire își dorește să intre în clasă zâmbind, așa cum o făcea și până acum, dorește să aibă la fel de multă răbdare, să fie la fel de sigură în tot ce face, să trateze copiii cu blândețe și respect.

„Vreau să las în fiecare zi orgoliu la poartă, să nu îl aduc cu mine în școală, să fiu o persoană empatică, să îmi fac meseria cu multă dragoste și pasiune, să-i văd pe copii zâmbind în clasă, să fie veseli la intrarea și la ieșirea din școală”, spune prof. Ovidia David.

CV cuprinzător

Educația și formarea profesională a prof. Ovidia David este impresionantă, începând cu absolvirea Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, cu Licența în economie la Universitatea „Petru Maior” – Facultatea de Științe economice, juridice și administrative și continuând cu absolvirea a peste 20 de programe de perfecționare, de specializare sau de formare continuă în educație sau management. La Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca – Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic a obținut Gradul didactic I, iar la Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureș a absolvit Cursul de Psihopedagogie Nivelul I și II.

În fața unei noi provocări

Acum, la preluarea noii funcții, prof. Ovidia David ne-a împărtășit câteva din gândurile cu care pornește la drum.

„În noua mea misiune, cea de manager, director adjunct, îmi doresc să am puterea, răbdarea și entuziasmul de a insufla personalului școlii determinarea și încrederea mea că pot schimba în bine destine și lucruri în această școală. Îmi doresc să realizez un management eficient, centrat pe calitatea actului educațional, pe implicarea activă a cadrelor didactice, a elevilor și părinților, a noastră, a tuturor în realizarea obiectivelor propuse de școală. Doresc construirea unui climat afectiv, de încredere pentru toți participanții la procesul instructiv-educativ. Pot spune că, dacă toate acestea se vor realiza, școala se poate dezvolta instituțional și va putea să promoveze la un nivel superior valorile educaționale”, a declarat prof. Ovidia David.

În final, prof. Ovidia David a adus mulțumiri predecesoarei sale în funcție, prof. Melania Călugăr, pentru întreaga sa activitate pe care a desfășurat-o ca director adjunct și speră să aibă și pe viitor aceași colaborare bună pe care a avut-o și până acum.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE