Activitate de prevenire privind utilizarea internetului Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 256 Vizualizări

Activitate de prevenire privind utilizarea internetului

Reprezentanții Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au derulat o activitate de prevenire, în contextul ,,Zilei Siguranței pe Internet”, marcată anual, la începutul lunii februarie. Îndemnul pe care îl adresează specialiștii centrului tuturor celor care accesează și utilizează mediul online, respectiv internetul este ,,Împreună pentru un internet mai bun!”.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Centrului Regional Târgu Mureș, pentru marcarea ,,Zilei Siguranței pe Internet” a fost derulată o activitate de prevenire la una dintre casele de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Harghita, pentru copiii instituționalizați, acțiune prin care aceștia au fost informați cu privire la avantajele, dar mai ales la dezavantajele internetului.

,,Activitățile de informare și de prevenire derulate de Centrul Regional Târgu Mureș se doresc a fi  un exerciţiu de sensibilizare a riscurilor care există în acest mediu online și posibilității fiecăruia dintre noi de a-l face un loc sigur, prin utilizarea tehnologiei digitale în mod responsabil”, au precizat reprezentanții Centrului Regional Târgu Mureș.

Toate activitățile de prevenire din luna februarie vor fi dedicate utilizării corespunzătoare a internetului și transmiterii de sfaturi pentru navigarea în siguranță, precum: minorii să evite transmiterea prin intermediul internetului a datelor de identitate proprii, ale persoanelor apropiate sau a fotografiilor personale, să nu posteze vulgarităţi, ameninţări sau injurii, să nu folosească sub nici o formă camera web a computerului, să fie încurajaţi să comunice părinţilor ori altor membri ai familiei orice întâlnire în mediul real, cu persoane cunoscute prin internet, chiar dacă persoanele pretind a fi de vârsta lor, să nu accepte jocuri care le impun să treacă anumite „niveluri” doar dacă îşi pun siguranţa sau viaţa personală în pericol, să nu răspundă mesajelor supărătoare sau care conţin imagini nepotrivite, cu caracter pornografic sau jignitoare.

Raportați abuzurile!

De asemenea, specialiștii centrului recomandă tuturor părinților să acceseze internetul împreună cu copiii, pentru a fi la curent cu mediile virtuale preferate de aceștia.

,,Deși este înțeles ca un serviciu care îmbunătățește viața oamenilor, prin accesul la foarte multe informații din diverse domenii și care reduce distanțarea dintre oameni, mulți tineri înțeleg și folosesc în mod greșit această oportunitate, fiind conectați în permanență ceea ce crește riscul de contact neautorizat a conturilor bancare, a conturilor de email sau a datelor personale postate la achiziţionarea de produse”, au mai precizat reprezentanții Centrului Regional Târgu Mureș.

Orice abuz poate fi raportat autorităţilor, respectiv Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Centrul Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane sprijină victimele traficului de persoane prin intermediul liniei telefonice Helpline 0800-800.678.

,,Ne dorim ca prin aceste activităţi să contribuim la reducerea semnificativă a efectelor  negative pe care le are accesarea necorespunzătoare a internetului contribuind astfel la întărirea capacităţii de autoprotecţie a populaţiei la infracţionalitatea care se petrece in mediul virtual”, au transmis reprezentanții Centrului Regional Târgu Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE