Home / Invatamant / Clarificări cu privire la siguranța elevilor în școli

Clarificări cu privire la siguranța elevilor în școli

În scopul asigurării dreptului la învățătură și a dreptului la sănătate, reprezentanții Ministerului Educației au informat prin intermediul unui comunicat de presă, mai multe măsuri cu privire la prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

O primă măsură este ca în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor stare febrilă sau alte simptome specifice infectării cu COVID-19, atunci se va aplica protocolul de izolare. Dacă există un consimțământ informat și semnat al părintelui sau tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevii cu vârsta de 18 ani vor semna consimțământul personal.  Însă, dacă părintele nu își exprimă acordul pentru testare pentru testare în cazul existenței unor simptome specifice, sau dacă nu există cabinet medical în unitatea școlară, atunci acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.

În ceea ce privește testarea cu teste antigen rapide, aceasta se recomandă și cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, atunci când simptomatologia debutează în timpul orelor de curs și în cazul colegilor cazuri confirmate atât elevi, cât și cadre didactice și personal auxiliar din unitatea de învățământ.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișoara: Veste bună pentru elevii de la ”Joseph Haltrich”

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, printr-o postare efectuată …