Clarificări cu privire la siguranța elevilor în școli Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Clarificări cu privire la siguranța elevilor în școli

În scopul asigurării dreptului la învățătură și a dreptului la sănătate, reprezentanții Ministerului Educației au informat prin intermediul unui comunicat de presă, mai multe măsuri cu privire la prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

O primă măsură este ca în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor stare febrilă sau alte simptome specifice infectării cu COVID-19, atunci se va aplica protocolul de izolare. Dacă există un consimțământ informat și semnat al părintelui sau tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevii cu vârsta de 18 ani vor semna consimțământul personal.  Însă, dacă părintele nu își exprimă acordul pentru testare pentru testare în cazul existenței unor simptome specifice, sau dacă nu există cabinet medical în unitatea școlară, atunci acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.

În ceea ce privește testarea cu teste antigen rapide, aceasta se recomandă și cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, atunci când simptomatologia debutează în timpul orelor de curs și în cazul colegilor cazuri confirmate atât elevi, cât și cadre didactice și personal auxiliar din unitatea de învățământ.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE