Home / Administratie / Plăți online pentru taxe și impozite, la Primăria Sărmașu

Plăți online pentru taxe și impozite, la Primăria Sărmașu

Aleșii locali ai orașului Sărmașu au aprobat recent, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 4 februarie, înregistrarea oraşului Sărmașu în Sistemul Naţional Electronic de Plată online (SNEP) a taxelor şi impozitelor locale utilizând cardul bancar.

Terminal de plată, la sediul Primăriei

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali și-au dat acordul pentru instalarea unui terminal de plată, dispozitiv electronic care poate prelua, stoca şi transmite informaţii despre plata prin card (POS), la casieria Primăriei orașului Sărmașu.

Astfel, locuitorii din Sărmașu vor avea posibilitatea de a efectua plăți online precum şi la casieria instituţiei aferente taxelor şi impozitelor locale prin utilizarea cardului bancar utilizând mijloacele electronice de plată.

”În conformitate cu prevederile articolului 1, alineatul 1, din Hotărârea Guvernului României 1070 din 11 decembrie 2013, pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului 1.235 din 2010 privind aprobarea realizării Sistemului național electronic de plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar, instituțiile publice care desfășoară activități de încasare a taxelor și impozitelor au obligatia să se înregistreze în Sistemul Naţional Electronic de Plată online, pentru furnizarea informațiilor privind cuantumul obligațiilor de plată către bugetul general consolidat ale contribuabililor persoane fizice care utilizează mijloace electronice de plată sau alte mijloace de plată stabilite prin ordin comun emis de către Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administratiei Publice și pentru asigurarea accesului la o soluție de plată electronică a acestora”, a precizat ec. Valer Botezan, primarul orașului Sărmașu.

În ceea ce privește comisionul perceput de instituţia de credit acceptatoare, aferent efectuării plăţii electronice, acesta se va oferta procentual, iar nivelul maximal al acestuia, indicat în documentaţia de atribuire, nu va depăşi 1% din valoarea tranzacţiei, dar nu va fi mai mare de 30 de lei în situaţia în care prin aplicarea cotei de 1% rezultă o sumă mai mare de 30 de lei.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Secretarul Consiliului Județean Mureș, evaluat de o comisie

Vicepreședinții Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Georgescu și Kovács Mihály-Levente, au fost desemnați joi, 25 februarie, …