Home / Administratie / Salvatorii de la ISU Mureș n-au scăpat de COVID-19

Salvatorii de la ISU Mureș n-au scăpat de COVID-19

Distribuie

Era de așteptat ca pandemia de COVID-19 să afecteze și personalul care se luptă să ne protejeze pe noi. Într-o conferință de presă care a avut loc vineri, 5 februarie, organizată de conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș, au fost făcute public numărul de infectări din cadrul instituției.

Printre persoanele care au fost carantinate se află membrii ai echipajelor care au executat misiuni de sprijinire a ISU Suceava. 

„Pandemia ne-a afectat și direct și indirect și ca urmare a acestui aspect am avut 63 de infectări cu noul tip de coronavirus, iar pentru 132 de persoane a fost dispusă măsura carantinării la domiciliu, din care 14 în urma unei misiuni executate în sprijinul ISU Suceava, iar 118 ca urmare a intrării în contact cu alte persoane confirmate. Totalul a fost de 2.754 de zile de concediu medical. E foarte mult, având în vedere că nu avem mai mult de 1.000 de zile de concediu medical pentru întregul personal. Asta înseamnă cel puțin 4 zile pe erou, dacă stăm să  calculăm în felul acesta. Am reușit să ducem la bun sfârșit misiunile noastre încredințate”, a declarat col. Călin Handrea, inspector șef al ISU ”Horea” al județului Mureș.

Ture extreme

Pentru a evita pe cât posibil infectarea cu noul coronavirus în interiorul instituției, turele de serviciu au fost reorganizate, uneori apelându-se la soluții care pot părea extreme.

„Am reorganizat turele de serviciu astfel încât să avem continuitate și să existe încadrarea suficientă pe autospecialele de intervenție. Am luat și măsuri mai extreme cum ar fi tură de serviciu de cinci zile consecutiv pentru subunitatea Sighișoara, cu 10 zile libere, asta în ideea în care să separăm cumva contactul între turele de serviciu. A fost o perioadă mai grea, dar, după cum vă spuneam, am revenit și acum lucrăm din nou la capacitate maximă. Un singur coleg avem care se află în izolare”, a precizat col. Călin Handrea.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.