Home / Invatamant / VIDEO: Din nou la școală, la Colegiul Național ,,Unirea”

VIDEO: Din nou la școală, la Colegiul Național ,,Unirea”

Prof. Aurora Stănescu, directoarea Colegiului Național ,,Unirea” din Târgu Mureș, a explicat marți, 9 februarie, cum s-a desfășurat prima zi de școală în cadrul Colegiului Național ,,Unirea” din Târgu Mureș. Directoarea unității de învățământ a oferit detalii importante cu privire la măsurile de precauție impuse în perioada epidemiologică, măsuri care sunt respectate cu strictețe de către conducerea unității și care se află la îndemâna elevilor, odată cu reluarea cursurilor și activităților în școală.

,,Am întâmpinat cu emoție, cu nerăbdare și cu speranța unui alt început, această primă zi de școală a semestrului a doilea din anul școlar actual. După o perioadă de așteptare, din partea noastră, din partea elevilor, care a fost, într-adevăr, activă pentru noi, pentru că în Colegiul Național ,,Unirea” activitatea online, considerăm că s-a desfășurat la toate nivelurile de învățământ, asigurând elevilor dispozitive, asigurând predarea, învățarea, evaluarea pe o platformă pe care noi am creat-o încă de la începutul anului școlar”, a precizat prof. Aurora Stănescu.

Potrivit informațiilor oferite de către directoarea colegiului, elevii au fost prezenți în prima zi de școală, însă doar cei din anumite clase ale ciclului primar, gimnazial și liceal, deoarece Colegiul Național ,,Unirea” figurează pe lista unităților de învățământ aflate pe scenariul galben. Totodată, aceștia au fost entuziasmați, bucurându-se de întâlnirea cu profesorii și colegii lor.

,,În prima zi de școală, întrucât ne încadrăm în scenariul doi, scenariul galben, au început activitatea elevii ciclului primar, clasele pregătitoare, a patra, două clase a opta și cinci clase de la nivelul liceal, clasele a douăsprezecea. Considerăm că a fost un început de bun augur pentru că elevii au fost prezenți”, a menționat prof. Aurora Stănescu.

,,Revenirea a fost întâmpinată cu bucurie, în egală măsură, de elevi și de profesori. Este un moment necesar, mai ales pentru clasele de la final de ciclu, pentru că, acum, semestrul al doilea, impune intensificarea activității de acumulare a cunoștințelor pentru pregătirea susținerii examenelor naționale”, a adăugat prof. Aurora Stănescu.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Promisiuni pentru o nouă parcare la Târgu Mureș!

Municipiul Târgu Mureș are o mare problemă în ceea ce privește traficul, dar și locurile …