Home / Administratie / Târg de Crăciun și alte evenimente interesante, în pregătire la Sighișoara

Târg de Crăciun și alte evenimente interesante, în pregătire la Sighișoara

Distribuie

Chiar dacă pandemia nu și-ar fi făcut de cap cu toate planurile pe care toți dintre noi, mici și mari, le-am fi avut în anul 2020, Sighișoara și Cetatea Sighișoarei par să fi scăzut din popularitate în ultimii ani. Ba chiar la un moment dat Festivalul Medieval a fost anulat și fără intervențiile COVID-ului. Existau anumite probleme nu doar în organizarea de evenimente, ci și în însăși structura Cetății, iar în ultimii ani parcă se intensificase ”ploaia de cărămizi” din zidurile Cetății.

Ziduri noi care nu mai plâng

În emisiunea online Agenda de Mureș difuzată pe rețeaua de socializare Facebook în data de 1 februarie, primarul municipiului Sighișoarei, Iulian Sîrbu, a vorbit despre schimbările care vor avea loc.

În ceea ce privește zidurile Cetății Medievale, primarul a afirmat că a semnat contractul pentru consolidarea, repararea și restaurarea tronsonului 7.

”Acel contract l-am semnat, urmând ca în luna martie să predăm amplasamentul pentru începerea lucrărilor și în speranța că le vom termina cât mai repede și cât mai bine în acest an. Pe lângă acest zid și acest tronson, am mai demarat mai multe studii, lucrez la mai multe proiecte simultan pentru consolidarea, repararea și restaurarea anumitor ziduri care au dispărut de-a lungul anilor, inclusiv în perioada 1995-1997 le-am văzut cu ochii mei căzând când eram la liceu. Lucrăm în continuare la toate aceste aspecte. Bineînțeles, unele sunt de durată, deoarece trebuie obținute avize. La monumente istorice e mai complicat, dar trebuie să respectăm autenticitatea. Deja am semnat un contract pe această temă, în trei luni s-a muncit foarte mult”, a precizat Iulian Sîrbu.

Street Food Festival

În ceea ce privește festivalurile, pe lângă cel „clasic” al Sighișoarei Medievale, care „va fi reorganizat, regândit” și care ”va merge mai departe”, după cum afirmă primarul în aceeași emisiune, „anul acesta vom avea un eveniment nou.

”Este vorba de Street Food Festival, un eveniment privat, un eveniment la care noi vom pune la dispoziție, sub formă de închiriere un domeniu public, iar acesta se va desfășura 100% din fonduri private. Încerc să atrag cât mai multe evenimente private pentru a aduce cât mai mulți bani la bugetul local. Vom avea o tabără de pictură, o tabără a artiștilor plastici, am în minte tot felul de colaborări astfel încât Cetatea să devină un Muzeu în aer liber, un continuu festival medieval unde turiștii pot vedea lucruri și în timpul săptămânii și în week-end, și în sezon și în extrasezon, în funcție de specificul producătorilor și a meșterilor populari”, a declarat Iulian Sîrbu.

Planuri pentru agenții economici

Mai mult decât atât, primarul municipiului Sighișoara menționează și o altă noutate, anume un Târg de Crăciun, care se dorește a atrage turiștii și în perioada de iarnă și care va dezvolta economic orașul. Există, desigur și planuri pentru „look-ul” Sighișoarei.

„Vom promova foarte mult arta pe străzile din Cetate și în Orașul de Jos. Vom regândi tot acel regulament al comercianților și al teraselor încât Sighișoara să devină o zonă de basm atât seara cât și în timpul zilei. Voi sprijini și am discutat cu mai mulți agenție economici din zona Cetății. Vom face și un Târg de Crăciun, dacă pandemia ne va permite anul acesta. Vom organiza în premieră un Târg de Crăciun în Cetatea Municipiului Sighișoara. O altă viziune, o altă înfățișare. Vom „rebrandui”, practic, orașul. Sighișoara trebuie să redevină acolo unde îi este numele. În acest moment vorbim de o Sighișoara ca și nume, dar noi trebuie să începem să ne comportăm ca un municipiu, ca un municipiu important al țării și să nu acceptăm puțin. Vreau să creștem. Dacă orașul crește, agenților economici le va fi mai simplu. Să nu uităm că înainte de oraș turistic suntem și un oraș industrial, pentru că avem foarte multă populație din Sighișoara care lucrează în fabricile din oraș. Avem cei din satele din împrejurimi care lucrează în oraș. Sighișoara trebuie să redevină motorul întregii zone. Atunci vom ști că merg lucrurile bine în Sighișoara când vom vedea că vin tot mai mulți străini să își cumpere imobile în Sighișoara”, a conchis Iulian Sîrbu.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.