Home / Sanatate / Vești bune de la Spitalul Municipal Sighișoara

Vești bune de la Spitalul Municipal Sighișoara

Managerul Spitalului Municipal Sighișoara, dr. Tanaszi Sarolta, a accesat, în anul 2020, proiectul european intitulat ,,Creșterea capacității medicale a Spitalului Municipal Sighișoara în contextul COVID-19”, urmând a fi semnat în anul 2021 contractul de finanțare, în valoare de 28.827.169,89 lei, finanțat din Programul Operațional Infrastructura Mare.

Proiectul a fost accesat cu scopul de a dota unitatea cu aparatură medicală și de a achiziționa echipamente de protecție necesare în lupta personalului împotriva virusului COVID-19.

Personalul dedicat a avut de gestionat cazuri suspecte de COVID-19 și ulterior confirmate, având o zonă arondată de aproximativ 77.776 de locuitori, totodată asigurând asistență medicală pacienților din tot județul când gradul de ocupabilitate al spitalelor destinate pacienților COVID-19 din Târgu Mureș a fost depășit sau când au fost disfuncționalități în funcționarea secțiilor din diverse motive.

Proiectul urmărește asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați cu virusul COVID-19. De asemenea, prin acest proiect se va dota spitalul cu un număr de 91 de echipamente medicale specifice și necesare pentru asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați cu COVID-19, respectiv 2 echipamente în Compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă (ATI ) NONCOVID, 32 echipamente în Compartimentul ATI COVID, 2 echipamente în Laboratorul de Radiologie și Imagistică, 40 de echipamente în Compartimentul de Pneumologie, 13 echipamente în Laboratorul de Analize Medicale, 1 echipament în Laboratorul de Anatomie Patologică, 1 echipament în Secțiile și compartimentele întregului spital.

Pe lângă aceste echipamente au fost incluse în proiect și urmează a fi achiziționate următoarele: videolaringoscop, monitoare funcții vitale de înaltă performanță, monitoare pacienți, infuzomat, aspirator portabil secreții cu vaz colector, defibrilator, electrocardiograf portabil cu 12 canale, sistem Pacs cu utilizatori nelimitați, concentratoare de O2, aparat pentru managementul tusei, secrețiilor, frigider laborator de analize medicale, congelator stocare probe laborator, hotă laborator, analizator gaze sangvine și electroliți, aparat de imunologie, analizor automat de coagulare, aparat de biochimie, microscop optic, targă cu capac pentru transport cadavru, sistem pentru mărunțirea și sterilizarea deșeurilor, lampă cu lumină ultravioletă portabilă.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Incertitudine privind finanțarea investițiilor pentru sistemul sanitar din Mureș

Mai multe obiective de investiții majore, la cele mai importante unități sanitare din județul Mureș, …