VIDEO: Târgumureșenii, victime colaterale în ”Războiul deșeurilor” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 612 Vizualizări

VIDEO: Târgumureșenii, victime colaterale în ”Războiul deșeurilor”

La câteva luni de la debutul crizei deșeurilor din Târgu Mureș, miercuri, 10 februarie 2021, situația pare mai gravă decât a fost vreodată. Plimbându-ne prin oraș putem observa că au apărut niște decorațiuni noi, mai pe la tot pasul. Nu, nu este vorba de un Crăciun întârziat, nici de vreo altă sărbătoare, cu toate că toți târgumureșenii ne-am dori așa ceva, în special în această perioadă de pandemie. Dar nu de petrecere avem parte, ci de un ”război al declarațiilor”. Și, în timp ce combatanții, Iridex, Sylevy Salubriserv și Primăria municipiului Târgu Mureș, aflați într-o flexare mediatică, își aruncă unii altora argumente legale, despre care cotidianul Zi de Zi a scris anterior, la fel ca în orice conflagrație de suferit au cei nevinovați care nu au nicio putere pentru a face o schimbare în acest sens la ora actuală: cetățenii.

Taxă pentru deșeuri ”da”, colectare ”ba”

Toate cartierele târgumureșene se află în aceeași situație: gunoaiele par să se adune neîncetat. Dar cine este vinovat? Pentru cetățeanul de rând, nu asta contează. El dorește doar ca această problemă să dispară, întrucât, în drumul său spre ghișeele unde își plătește taxele nu dorește să simtă mirosul resturilor cinei de acum cinci zile. Sau poate mai mult. Își dorește un oraș în care să poată ieși în parc pentru a se bucura de aer curat și de copaci, nu de saci de gunoi menajeri strânși claie peste grămadă. Ne place la munte, dar nu vrem să aducem muntele la noi dacă acesta este făcut din resturi.

După cum a documentat cotidianul Zi de Zi, cartierul Dâmbu pare să fie foarte afectat de această situație. Dar, conform declarației oferite de către Erika, o târgumureșancă, situația este ubicuă: „Ce să facem? Din punct de vedere al sănătății este un pericol. Nu știu ce se întâmplă în orașul acesta! Peste tot gunoiul este lăsat în containere. Nu doar în Dâmbu. Eu locuiesc în zona Dacia și peste tot gunoiul curge din pubele.” 

Gunoiul nu e al meu, e al urmașilor urmașilor…

Știți vorba aceea, „gunoiul unuia e comoara altuia”. Ei bine, dacă există pirați prin oraș, nu cred că s-ar supăra cineva dacă ar fura toate aceste comori. Dar pe toate! Și asta înainte să ne afecteze sănătatea. Că simțul olfactiv e deja călit cu câte mașini și câtă poluare se luptă orașul. Nu cred că este vreun cetățean care să se bucure că poate să zburde, în sfârșit, prin deșeuri și resturi. La drept vorbind, pe nimeni nu îl încălzește faptul că (poatet) se va găsi un vinovat… la un moment dat. Cred că este sigur să afirmăm că toți ne dorim rezolvarea acestei probleme acum, în momentul acesta, și nu doar pe hârtie sau prin declarații date pe Facebook. Dorim să avem un oraș curat, așa cum ni s-a tot promis din toate părțile…

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE