Home / Administratie / Recompense pentru pompierii de la ISU Mureș

Recompense pentru pompierii de la ISU Mureș

Peste 100 de recompense şi distincţii importante la nivel naţional au fost acordate pompierilor mureşeni, pentru acte de eroism şi activitate profesională deosebită, a anunţat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş, colonelul Călin Handrea, după prezentarea bilanţului activităţii pe anul trecut.
”Pentru profesionalismul şi responsabilitatea de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor, executarea atribuţiilor de serviciu şi pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitatea profesională, au fost acordate un număr de 102 recompense. Le amintim pe cele mai importante dintre acestea: prin Decret Prezidenţial domnului colonel Rareş Petre i s-au conferit distincţiile ‘Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Ofiţer’, în semn de apreciere pentru rezultatele importante avute, în cadrul echipei naţionale a României RO-USAR, la misiunea de acordare asistenţei internaţionale desfăşurată in cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii în Albania, în perioada 26.11.2019 – 01.12.2019, şi ‘Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler’, în semn de apreciere pentru implicarea şi profesionalismul de care a dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul pandemiei COVID-19, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat colonelul Handrea într-o conferinţă de presă.
Anul trecut a fost acordată “Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” plutonierului Radu Rad, comandant echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Târnăveni, pentru servicii şi fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului MAI, după ce a coordonat o misiune de salvare dintr-un bloc în care a izbucnit un incendiu.
Tot “Emblema de Onoare” a fost acordată plutonierului adjutant Nicolae-Ioan Albu, pentru servicii şi fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului, pentru servicii deosebite aduse Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi pentru fapte de eroism săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor.
De asemenea, “Diploma de merit” a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă i-a fost acordată plutonierului Dan Petru-Daniel, subofiţer tehnic principal în cadrul compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU Mureş, pentru perseverenţa manifestată în consolidarea abilităţilor de comunicare necesare mediatizării situaţiilor de urgenţă relevante, evidenţierea eforturilor echipajelor de intervenţie în misiunile de salvare şi preocupare pentru creşterea vizibilităţii instituţionale prin intermediul reţelelor sociale.
Au mai fost recompensate, prin înaintarea în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim, 21 cadre militare, din care doi ofiţeri şi 19 subofiţeri.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luna martie deschide porțile Teatrului Studio!

Reprezentanții Teatrului Studio al Universității de Arte din Târgu Mureș au anunțat publicul că în …