Home / Slider / Evoluția șomajului în Mureș

Evoluția șomajului în Mureș

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș la sfârșitul lunii decembrie 2020 erau înregistrați 6.423 de șomeri, din care 3.036 de femei, rata șomajului fiind de 2,73%. Astfe, spre deosebire de luna precedentă, când rata șomajului a fost 2,59%, în luna decembrie 2020 s-a înregistrat o creștere.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții AJOFM Mureș, ,,din totalul de 6.423 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureș, 2.231 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.192 erau șomeri neindemnizați”.

,,Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Mureș (42,18%), urmat de cei cu studii gimnaziale (19,76%), studii liceale (17,81%), studii profesionale (13,39%), studii superioare (5,43%), din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt 1,43%”. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au precizat reprezentanții AJOFM Mureș.

Informaţii detaliate privind structura şomajului la nivelul judeţului Mureș se pot găsi pe pagina web a AJOFM Mureș, www.anofm.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Crește numărul deceselor cauzate de COVID-19

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au informat vineri, 5 martie, prin intermediul unui buletin …