Home / Business / Economia județului Mureș, sub Sibiu, Alba și Brașov

Economia județului Mureș, sub Sibiu, Alba și Brașov

Exporturile realizate de cele 6 judeţe din Regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) în primele nouă luni din 2020 au fost mai mici faţă de perioada similară a anului anterior cu aproximativ 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba, informează www.agerpres.ro.
Astfel, potrivit DRS Alba, în perioada ianuarie – septembrie 2020 în cadrul judeţelor componente ale regiunii Braşovul a avut o pondere de 32,0% în totalul exporturilor, fiind urmat de Sibiu, cu 27,6%, şi de Alba, cu 23,4%. Judeţul Mureş a avut o pondere de 11,7%, Covasna de 2,7%, iar Harghita de 2,6%.
În ceea ce priveşte valoarea totală a importurilor realizate în primele nouă luni ale anului 2020, aceasta s-a ridicat la peste 7,2 miliarde de euro. Comparativ cu perioada similară a anului 2019, importul a fost mai mic cu 3,2%, respectiv cu peste 238 milioane de euro.
Şi aici, judeţul Braşov înregistrează cea mai însemnată pondere, 29,7%. La polul opus se situează judeţul Covasna, cu 2,8%.
În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, un deficit în valoare de 100,3 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba şi Braşov şi negative în Mureş, Harghita şi Covasna. 

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premieră la Târgu Mureș: Incubator de afaceri… în Casa de Cultură

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 25 februarie, într-o ședință ordinară de …