Home / Business / Mii de locuri de muncă prin intermediul AJOFM Mureș

Mii de locuri de muncă prin intermediul AJOFM Mureș

Prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș, în cursul anului 2020 au fost încadrate în muncă 4.183 de persoane, dintre care 2.188 de femei, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă.

Ce spun statisticile

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții AJOFM Mureș, ,,din totalul persoanelor ocupate, 1.798 au peste 45 de ani, 668 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 546 au între 25 și 35 de ani, iar 1.171 sunt tineri sub 25 de ani”.

,,Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș, 1.853 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au precizat reprezentanții AJOFM Mureș.

,,Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, au mai subliniat reprezentanții AJOFM Mureș.

În cursul anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 13.522 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea AJOFM Mureș, persoanele interesate pot accesa pagina web www.anofm.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu președintele PLUS Mureș. Irina Sorescu-Vasile, încrezătoare în competența femeilor-lider

”Rolul femeii în societatea și în politica modernă poate fi explicat cel mai bine prin …