Home / Invatamant / Preadmitere la UMFST Târgu Mureș

Preadmitere la UMFST Târgu Mureș

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș au anunțat, în urmă cu câteva zile, organizarea unei sesiuni de preadmitere la programele de studii cu durată de trei și patru ani ale următoarelor facultăți: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere „Petru Maior”, Economie și Drept.

Astfel, admiterea candidaților va avea loc în două etape, respectiv preadmiterea, organizată în perioada martie – aprilie 2021 și admiterea propriu-zisă, organizată în luna iulie sau/ și septembrie 2021.

Detalii despre preadmitere

Conform informațiilor furnizate pe pagina web a UMFST Târgu Mureș, www.umfst.ro, ,,numărul de locuri scoase la concurs în sesiunea de preadmitere este stabilit în funcție de capacitatea de școlarizare a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș”.

În procesul de preadmitere se pot înscrie candidații aflați în ultimul an de liceu care urmează să susțină examenul de bacalaureat în anul în curs, candidații care dețin diploma de bacalaureat din anii anteriori și candidații care dețin o diplomă de licență și care doresc să urmeze o a doua facultate. Înscrierea candidaților se face exclusiv pe platforma de înscriere online dedicată admiterii.

Documentele necesare pentru înscrierea candidaților în procesul de preadmitere sunt următoarele: adeverință de la instituția unde candidatul a urmat sau urmează studiile liceale care indică media notelor anilor de studiu din clasele IX-XI și media notelor anilor de studiu la disciplina relevantă pentru domeniul de admitere, din clasele IX-X sau IX-XI, diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta pentru absolvenții de liceu ai promoțiilor anterioare anului 2021, atestatul de recunoaștere a studiilor efectuate de cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ale statelor aparținând Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene, declarație pe propria răspundere privind corectitudinea documentelor depuse, copie după certificatul de naștere, copie după un act de identitate în termen de valabilitate, o fotografie a candidatului în format electronic.

Taxa de înscriere la preadmitere este în valoare de 200 de lei. Candidatul declarat admis în procesul de preadmitere va achita o taxă de confirmare a locului în valoare de 200 de lei. La înmatriculare, se va achita taxa de înmatriculare în valoare de 100 de lei.

Sunt scutiți de plata taxei de înscriere candidații orfani de ambii părinți, cei proveniți de la casele de copii sau din plasament familial. De asemenea, sunt scutiți de plata taxelor de înscriere copiii personalului didactic și didactic auxiliar în activitate sau pensionat, precum și copii orfanii de un părinte care a activat în sistemul de învățământ. Mai beneficiază de scutire de taxă și copiii personalului nedidactic din UMFST Târgu Mureș.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile admiterii, candidații pot accesa periodic platforma dedicată admiterii, www.adminfo.umfst.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Soós Zoltán, întâlnire cu ”un grup important de oameni de afaceri români și maghiari”

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-a întâlnit cu un grup de oameni de afaceri, …