Home / Social / Campanie umanitară pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte
Containere speciale pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte ampladsate lângă bisericile din Tîrgu Mureș (Foto credit: mures.ro)

Campanie umanitară pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte

Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – Filiala Târgu-Mureș a demarat în cursul săptămânii trecute o campanie umanitară pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, informează Arhiepiscopia Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

18 containere speciale

Pe raza celor 12 parohii din municipiul Târgu-Mureș, în vecinătatea locașurilor de închinare, au fost amplasate 18 containere speciale pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, cu scopul întrajutorării persoanelor nevoiașe și cu o situație materială precară. Cele 12 locașuri de cult în vecinătatea cărora au fost amplasate containerele speciale sunt biserica din Dâmbul Pietros, biserica din cartierul Belvedere, biserica „Sfânta Ana” din cartierul Tudor, Catedrala din cartierul Tudor, biserica din vecinătatea sediului Protopopiatului, biserica din cartierul Mureșeni, biserica din cartierul Mureșeni Sat, biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică, biserica din cartierul Livezeni, biserica din cartierul Unirii, biserica din cartierul Remetea și biserica din cartierul Rovinari.

„Credincioșii târgumureșeni sunt chemați să își exercite iubirea milostivă față de aproapele, oferind în dar, după posibilități, bunuri reprezentând obiecte vestimentare. Îmbrăcămintea și încălțămintea aflate într-o stare bună vor fi cosmetizate și igienizate, urmând ca mai apoi să fie donate familiilor numeroase, vârstnicilor (singuri) aflați în dificultate și persoanelor cu dizabilități. De asemenea, obiectele vestimentare cu un grad mai ridicat de uzură vor fi sortate și, după caz, transformate în produse de bază și utilizate ca materie primă în industrie”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Acțiunea de întrajutorare organizată de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – Filiala Târgu-Mureș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei și Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș s-a bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tânăr de 19 ani prins drogat la volan în cartierul Tudor

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, au oprit marți, 2 martie, …