Contract de concesiune cu Profilantropia Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Contract de concesiune cu Profilantropia Luduș

În luna ianuarie 2021, Constantin Mihai Savu, reprezentantul SC Profilantropia FL SRL cu sediul în Luduș, în calitate de administrator a solicitat Primăriei orașului Luduș prelungirea contractului de concesiune nr. 304/2010 încheiat între societatea pe care o reprezintă și autoritatea publică locală, conform clauzelor contractuale acceptate de ambele părți.

Obiectul contractului de concesiune amintit îl reprezintă clădirea în care funcționează „Casa mortuară” din oraș, construcție cu suprafața de 106,77 de metri pătrați situată în Luduș, strada Avram Iancu nr. 50.

În contractul de concesiune, concedentul, adică Primăria orașului Luduș, a stabilit obiectivele care trebuie respectate de concesionar, adică SC Profilantropia FL SRL: „Exploatarea eficace, în regim de continuitate, a imobilului concesionat; asigurarea unor servicii specifice la standardele prevăzute de legislația în vigoare și cea viitoare; atragerea la bugetul local a fondurilor suplimentare rezultate în urma administrării optime de specialitate, conform redevenței prevăzute în contractul de concesiune; atragerea capitalului privat în acțiuni ce vizează satisfacerea unor nevoi ale comunității locale, precum și ridicarea gradului de civilizație și confort al acestora”.

Obligațiile concesionarului sunt evidențiate în capitolul IV – Redevența, al contractului care, pentru anul 2010 era de 12.000 de lei, conform ofertei financiare depuse de concedent și a raportului privind evaluarea ofertelor și determinarea ofertei câștigătoare, înregistrat la nr. 11859 din 27 octombrie 2010: ”Pentru anii următori, începând cu 2011, redevența se va actualiza anual, în funcție de indicele de inflație comunicat de Institutul Național de Statistică și de Hotărârile Consiliului Local Luduș, ce vor fi adoptate în acest sens; Neplata redevenței la termenele stabilite atrage după sine plata majorărilor de întârziere, în cuantumul prevăzut de actele normative în vigoare. În cazul în care concesionarul depășește termenul de plată a redevenței cu 30 de zile, concedentul are dreptul de a retrage concesiunea, cu înștiințarea concesionarului prin somație scrisă”.

Se încheie un nou contract

Având în vedere că la data de 22 noiembrie 2020 Contractul de concesiune a ajuns la termen și prevederile articolului 1810 din Codul Civil, în Raportul de specialitate întocmit de Gabriela Fleșar și Anca Năsăudean de la Serviciul IADP din Primăria orașului se propune „reînnoirea contractului de concesiune nr. 304/2010 pe o perioadă de 5 ani, respectiv de la data de 22 noiembrie 2020 și până la data de 22 noiembrie 2025”. Propunerea a fost aprobată de primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, care a inițiat proiectul de hotărâre privind reînnoirea contractului de concesiune nr. 304/2010 încheiat între Primăria orașului Luduș și SC Profilantropia FL SRL.

În ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 26 ianuarie 2021, consilierul local Enyedi Mihai a întrebat dacă firma și-a respectat obligațiile asumate prin contract. „Da”, a răspuns Anca Năsăudean, șef serviciu IADP, după care proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE