Home / Administratie / Curățenia Luțului, prioritate la Batoș

Curățenia Luțului, prioritate la Batoș

Anul 2020 a fost marcat de inundații care s-au abătut și asupra comunei Batoș, fapt pentru care s-au intensificat lucrările de decolmatare și îndiguire a pârâului Luț.

„Pârâul Luț are un specific aparte, când curge o face de dă afară, alteori nu curge mai deloc și atunci se colmatează. Din această cauză, periodic trebuie intervenit cu utilaje pentru decolmatarea și curățarea pârâului. În primăvara anului trecut, într-un interval de două săptămâni, pârâul Luț a ieșit din matcă de 5 ori. S-a intervenit cu sprijinul celor de la Apele Române fapt pentru care pârâul s-a decolmatat pe o porțiune destul de lungă, lucrări care continuă și la această oră. În vara anului trecut s-a făcut porțiunea între Goreni și Dedrad, și o porțiune din satul Dedrad, strada Goreniului. În prezent, se lucrează pe strada Brescului din Dedrad, în zona unde erau problemele vele mai mari. Mai este de colmatat undeva la 1,5 kilometri. Dorim ca aceste lucrări să fie făcute efectuate și de la Dredad spre Breaza, astfel încît apa să nu mai afecteze culturile și grădinile oamenilor”, a declarat Dumitru Dinu Cotoi, primarul comunei Batoș.

Potrivit acestuia, în anii trecuți s-a făcut și digul din beton care protejează o stradă întreagă din localitatea Batoș, zonă unde apa pătrundea în curțile și pivnițele oamenilor care au produs pagube însemnate. Primarul Dumitru Dinu Cotoi face cu acest prilej un apel locuitorilor comunei să păstreze curat cursul Luțului.

„Un aport important poate fi adus și de către cetățenii comunei, să prevină colmatarea, în special cei la care le trece Luțul prin grădină, să intervină, să facă curățenie, să nu arunce resturi vegetale sau alte lucruri care contribuie la colmatarea pârâului”, a transmis primarul comunei Batoș.

 Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO. Intenție: Salubrizarea străzilor din Târgu Mureș preluată de Primărie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 4 martie, în cadrul unei conferințe …