Home / Administratie / EXCLUSIV! Investiție de 5,8 milioane de lei pentru stimularea turismului din Sovata

EXCLUSIV! Investiție de 5,8 milioane de lei pentru stimularea turismului din Sovata

Distribuie

Conducerea Primăriei orașului Sovata a atribuit, în data de 2 februarie 2021, societății Moldocor SRL Piatra Neamț, un contract în valoare de 5,8 milioane de lei, fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cadrul proiectului ”Amenajare spațiu de agrement multifuncțional în jurul Cinema Doina”. Investiția este finanțată din fonduri europene, respectiv prin Programul Operațional Regional, iar termenul prevăzut pentru realizarea proiectului este de 18 luni.

Alei, amfiteatru și locuri de joacă

Potrivit caietului de sarcini al licitației, document disponibil pe pagina web www.licitatiapublica.ro, terenul liber de construcții din jurul cinematografului ”Doina” va fi reamenajat de la zero, iar principalele noutăți vor fi următoarele: spre strada Trandafirilor va fi amenajată o zonă verde obișnuită, tradițională, cu alei pentru plimbare, locuri de șezut, arbori și plante ornamentale, în dreptul cinematografului vor fi plantați arbori noi, iar în zona de mijloc, unde terenul este orizontal, va fi amenajată o zonă verde cu gazon, alei și bănci, iar gazonul va fi destinat pentru jocuri în aer liber și destindere. De asemenea, la nord de cinematograf, în apropierea terenului plat, se vor amenaja trei suprafețe cu nisip, destinate jocului cu bile (petangue), la nord de podul pietonal, în zona de vale, se vor realiza locuri de joacă pentru copii, destinate pentru trei grupe de vârstă: copii mici 3-5 ani, copii 6-12 ani și copii mari – adolescenți 12-18 ani, cu dotări potrivite și pentru adulți.

Proiectul mai prevede și construirea unei scene de 199 de metri pătrați și a unui amfiteatru în aer liber cu o suprafață de 968 de metri pătrați, pentru 509 de persoane.

Perete pentru cățărare bonus

Scena și amfiteatrul vor fi dotate cu sistem de iluminat și sonorizare scenă, și mecanică de scenă, la amfiteatrul în aer liber se vor realiza trei foișoare, iar în partea de nord-est a foișorului de la scenă va fi realizat un perete pentru cățărare la orizontală. Evident, în zona cinematografului vor fi amplasate și toalete ecologice conform normativelor în vigoare, precum și un sistem de

”În perioade ale zilei când nu se țin spectacole, scena va fi folosită pentru activități în comun, conduse de animatori: aerobic, zumba, activități creative pentru copii. Amfiteatrul se amenajează ca și o zonă verde în pantă, cu spații ample de circulație, cu locuri de șezut separate pe pachete, astfel încât să poată funcționa ca zonă de destindere, odihnă. Scena și amfiteatrul vor putea găzdui următoarele tipuri de evenimente cu spectatori: teatru, concerte, spectacole de dans, teatru de păpuși”, se menționează în document.

Avantaje edilitare

Reprezentanții Primăriei orașului Sovata au mai identificat minim două avantaje care vor rezulta în urma amenajării spațiului respectiv de agrement: ”se va crea un pol în zona de sud-vest a străzii/ aleii pietonale Trandafirilor, principală arteră turistică în stațiune, a cărui capăt nord-estic este punctat de amenajările din jurul Lacului Ursu, dar celălalt capăt nu are o zonă de atracție” și ”se va reabilita și se va face accesibilă și pentru persoane cu handicap locomotor accesul dintre străzile Trandafirilor și Bradului, astfel se va scurta distanța parcursă între cele două străzi în zona de mijloc cu 600 de metri spre sud-vest și 800 de metri spre nord-est.”

Primar: ”Va fi o locație nemaipomenită”

Primarul orașului Sovata, Fülöp László Zsolt, și-a manifestat încrederea că proiectul va avansa conform graficului stabilit cu firma câștigătoare a licitației, astfel încât în sezonul estival 2022 turiștii care vor veni în stațiunea Sovata să se bucure de investiție.

”Va fi o locație nemaipomenită pentru evenimentele organizate în aer liber, în fiecare seară, în stațiune. E fapt dovedit de când organizăm evenimente că turiștii care vin în Sovata sunt dornici să participe la astfel de evenimente începând de după-masă, până seara. Când am gândit această investiție, în anul 2016, eram în cunoștință de cauză că va fi un succes. Licitația este cu proiectare și execuție, proiectul tehnic și avizările aferente sunt în lucru. Perioada de finalizare este de un an și șase luni, dar noi sperăm că până în sezonul estival din 2022 lucrarea va fi gata”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Fülöp László Zsolt.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.