Home / Slider / Noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti COVID-19 în Mureș

Noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti COVID-19 în Mureș

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Mureș, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar în cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/ carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 5.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise.

”În ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, 220 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 2.325 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.500 de lei, dintre care: 135 de sancţiuni, în valoare de 18.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 48 de sancțiuni, în valoare de 13.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație, în intervalul orar 23.00 -5.00”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ”astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ”, iar cetățenii au la dispoziție un TELVERDE – 0800800165, la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Crește numărul deceselor cauzate de COVID-19

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au informat vineri, 5 martie, prin intermediul unui buletin …