Samsung va scoate încărcătoarele și căștile din cutiile tuturor telefoanelor mobile vândute pe viitor Stiri nationale
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Samsung va scoate încărcătoarele și căștile din cutiile tuturor telefoanelor mobile vândute pe viitor

Samsung și-a propus să scoată nu doar încărcătorul, dar și căștile din pachetele versiunilor viitoare ale telefoanelo sale. Este o decizie care nu se știe încă dacă va fi aplicată doar pe termen scurt sau nu.

Apple lansează tendințe, deși mulți nu doresc să o recunoască și asta prin faptul că au fost primii care au lansat un dispozitiv important pe piață fără încărcător sau căști, într-o mișcare care a fost inițial foarte criticată de companiile concurente precum Samsung.  Ulterior, s-a dovedit a fi fost o mișcare foarte benefică din punct de vedere comercial și a extins puțin marjele de profit deja înguste din acest domeniu.

Cauți un telefon Samsung? Click pentru ofertele eMAG

Deci, Samsung n-a avut nicio problemă în a lansa recentul Galaxy S21 fără încărcător în cutia telefonului, o decizie care, departe de a fi fost doar un test, pare că va fi extinsă la restul gamelor și la lansările viitoarelor produse ale sud-coreenilor.

În luna ianuarie, Samsung a confirmat, se pare, printr-un comunicat, că lucrează la eliminarea treptată a încărcătoarelor, dar și a căștilor din pachetele sale de vânzare a smartphone-urilor.

Informația, publicată de site-ul Phone Arena, a fost confirmată de un comunicat al Samsung. „Credem că eliminarea graduală a încărcătorului și a căștilor din ambalajul dispozitivelor poate ajuta la abordarea problemelor de consum sustenabil și poate elimina orice presiune pe care ar putea-o simți consumatorii pentru a pimi în continuare accesorii de care nu au nevoie împreună cu telefoanele noi”.

Telefoane Samsung – oferte

Sud-coreenii ar urma, se pare, să lanseze niște încărcătoare wireless rapide și ideea este ca utilizatorii să le poată reutiliza la mai multe generații de telefoane Samsung.

Dincolo de decizia Samsung, se pare că și Uniunea Europeană vrea să le interzică producătorilor să mai introducă încărcătoare în pachete, din cauza miilor de tone de reziduuri electronice, din care o mare parte e alcătuită din încărcătoare și din care doar o mică parte sunt reciclate.

telefon Samsung – idei

Uniunea Europeană intenționează să impună producătorilor să se decidă asupra unui singur standard de încărcător, pentru ca aceastea să poată fi reutilizate de consumatori pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cu aceste reglementări, Uniunea Europeană încearcă să-i facă pe utilizatori să își refolosească vechile încărcătoare și să folosească un singur cablu pentru a-și încărca toate dispozitivele pentru a reduce impactul lor asupra mediului.

Ideea unui standard universal pentru telefoanele mobile nu este nouă. UE lucrează la aceste reglementări încă din 2014, iar anul trecut chiar a votat pentru un încărcător unic, cu toată opoziția Apple. Propunerea UE prevedea ca microUSB să devină standardul universal pentru telefoanele mobile, dar ulterior s-a răspândit folosirea mufei USB tip C. Apple n-ar fi dorit să renunțe la conectorul său de tip Lightning, chiar dacă au existat zvonuri cu privire la trecerea la USB tip C. Lightning a apărut de la iPhone 5 încoace, dar utilizatorii încă așteaptă trecerea la USb tip C.

UE admite progresul făcut de producători. Astfel, dacă în 2009 existau 30 de tipuri diferite de mufe pentru încărcarea telefoanelor mobile, în prezent mai avem trei. Totuși, ținta finală, un singur standard, rămâne o prioritate pentru UE.

Parlamentarii spun că un singur încărcător ar reduce „deșeurile electronice”, care au atins 13,3 milioane de tone în 2016, conform datelor interne. Parlamentul solicită, de asemenea, Comisiei să ia măsuri pentru a asigura interoperabilitatea diferitelor încărcătoare fără fir și „pentru a se asigura că consumatorii nu mai sunt obligați să cumpere un încărcător nou cu fiecare dispozitiv nou”.

Este posibil ca, dacă acest încărcător universal este aprobat, să dureze încă ceva timp pentru a fi impus definitiv, dar acești pași ai UE reprezintă o dată pentru totdeauna apariția unui standard universal pentru a încărca telefoanele noastre mobile. Suntem pe un drum fără întoarcere, așadar, și e doar o chestiune de timp până la apariția unui singur fel de încărcător.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE