Home / Administratie / Strada „Avram Iancu” din Luduș, în evidențele de publicitate imobiliară

Strada „Avram Iancu” din Luduș, în evidențele de publicitate imobiliară

Distribuie

Unul dintre Proiectele de hotărâre care a fost înscris în ordinea de zi a ședinței Consiliului local Luduș din 26 ianuarie 2021 se referă la înscrierea imobilului „strada Avram Iancu” în evidențele de publicitate imobiliară, în proprietatea Orașului Luduș – domeniul public.

În Raportul de specialitate întocmit, Anca Năsăudean, șef Serviciu „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” (IADP) precizează că „Domeniul Public este alcătuit din bunurile prevăzute la articolul 136, alineatul 3, din Constiuție, din cele stabilite în anexele nr. 2-4 și din orice alte bunuri care, potrivit legii sau prin natura lor, sunt de uz sau de interes public și sunt dobândite de stat sau de unitățile administrativ-teritoriale prin unul dintre modurile prevăzute de lege”, specificând și prevederea din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, că în Lista cuprinzând unele bunuri care aparțin domeniului public al comunei, al orașului sau al municipiului (Anexa nr. 4), la punctul nr. 1 sunt consemnate „drumurile comunale, vicinale și străzile”.

Se aprobă înscrierea

În memoriul tehnic care s-a întocmit este precizat că imobilul nu a putut fi identificat în Cartea Funciară, fiind înscris doar în Anexa 7 „Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al orașului Luduș” și se propune „întabularea a 2.904 de metri pătrați de drum, intravilan, strada Avram Iancu, lungime 263 de metri în favoarea Orașul Luduș – domeniul public, conform măsurătorilor din teren”. Pentru identificare, imobilul este amplasat în intravilanul orașului Luduș, strada Avram Iancu, având categoria de folosință drum, fiind învecinat la nord cu DE, la est cu cimitirul ortodox și reformat, la sud cu strada Avram Iancu (număr cadastral 57465), iar la vest cu cimitirul evreiesc.

În ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 26 ianuarie 2021, consilierii locali au aprobat înscrierea în evidențele de publicitate imobiliară, în proprietatea Orașului Luduș – domeniul public, a imobilului „strada Avram Iancu”, acesta fiind înscris la poziția 3 din Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Orașului Luduș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Luduș nr. 36/2001 și Hotărârea Guvernului nr. 964/2002. La articolul 3 al proiectului de hotărâre este menționat că imobilul în cauză nu a făcut obiectul Legilor nr. 18/1991, nr. 112/1995, nr. 1/2000, nr. 10/2001 și nr. 247/2005, nu a fost revendicat și nu a făcut obiectul restituirii conform dispozițiilor legilor amintite mai sus și nu face obiectul niciunui litigiu. În ședința Legislativului local, proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de aleșii locali.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zi de Zi 20 de ani / La Mulți Ani, Zi de Zi!

Distribuie 20 de ani de existență a sărbătorit în această seară Cotidianul Zi de Zi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.