Home / Politic / Comisia SRI din Parlament condusă de senatorul Cristian Chirteș

Comisia SRI din Parlament condusă de senatorul Cristian Chirteș

Liderul Partidului Național Liberal Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a fost ales miercuri, 18 februarie, în funcția de președinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului, pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații (SRI).

”Ne vom asigura, conform legii, că Serviciul Român de Informații respectă, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, prevederile Constituției și ale celorlalte acte normative, precum și drepturile și libertățile cetățenilor. Un obiectiv important va fi acela de a urmări constant orice semnal care ar putea indica depășirea cadrului constituțional sau legal, pentru a preveni abuzuri, politizări sau orice formă de excese în desfășurarea activității Serviciului Român de Informații. În plus, vom fi interesați de o clară separare de practici ale trecutului, precum și de o stimulare a dialogului politic pentru a se ajunge la clarificări și modernizări legislative cu privire la atribuțiile și rolul acestei instituții, precum și cu privire la consolidarea controlului civil exercitat de Parliament”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, senatorul Cristian Chirteș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a redeschis Casa Mureșană Romarta!

Casa Mureșeană Romarta din Târgu Mureș s-a redeschis joi, 4 martie, după o perioadă de …